Палата представників Конгресу США ухвалила новий законопроєкт про блокування TikTok

00:44, 22.04.2024

Палата представників Конгресу США схвалила ще один законопроєкт, згідно з яким відеосервіс TikTok буде заблоковано на території США в разі відмови від його продажу китайською материнською компанією ByteDance.

На відміну від попереднього законопроєкту, ухваленого минулого місяця, який так і не дістав схвалення в Сенаті, у цього більше шансів на ухвалення, оскільки його схвалила нижня палата Конгресу США в рамках великого пакету, до якого також входять законопроєкти про виділення військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, і про конфіскацію російських активів на користь України.

Згідно з новим законопроектом, ByteDance отримає до року на продаж, щоб уникнути блокування, а не шість місяців, як у попередньому документі. Новий законопроєкт передбачає початковий період продажу активів TikTok тривалістю в дев'ять місяців і надає президенту право продовжити його ще на три місяці, якщо буде досягнуто прогресу в укладенні угоди про продаж.

Ні в кого з експертів немає сумнівів, що цей законопроєкт схвалить Сенат США, де більшість голосів у демократів. Президент США Джо Байден заявив про готовність підписати закон про TikTok одразу, щойно його ухвалять у Сенаті.

Як повідомив ресурс Bloomberg із посиланням на свої джерела, через ухвалення законопроєкту керівництво TikTok має намір звільнити Еріха Андерсена (Erich Andersen), головного юрисконсульта TikTok і китайської материнської компанії ByteDance Ltd. у США, оскільки йому не вдалося переконати уряд США в тому, що компанія вживає всіх необхідних заходів для запобігання загрози національній безпеці через її зв'язки з Китаєм. Утім, представник TikTok Алекс Хаурек (Alex Haurek) у відповідь на прохання прокоментувати це повідомлення назвав його 100-відсотковою брехнею.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Дуров націлився на 1 млрд користувачів TelegramДуров націлився на 1 млрд користувачів Telegram18:35 20.04.2024

    Глава Telegram Павло Дуров під час свіжого інтерв'ю заявив, що протягом року призначена для користувача база месенджера може перевищити позначку в один мільярд осіб.

  • Усім користувачам Twitch ось-ось відкриють стрічки в стилі TikTokУсім користувачам Twitch ось-ось відкриють стрічки в стилі TikTok23:27 18.04.2024

    Майже через рік після початку тестування потокова платформа Twitch зробить доступними для всіх користувачів стрічки в стилі TikTok з добіркою відео, які автоматично формуються. Про це під час ефіру Patch Notes повідомила адміністрація Twitch: стрічки розділятимуться на кліпи та ефіри.

  • Глава YouTube застеріг OpenAI від навчання ШІ на відео з платформиГлава YouTube застеріг OpenAI від навчання ШІ на відео з платформи00:33 06.04.2024

    З активним розвитком технологій штучного інтелекту особливо гостро постало питання про те, на яких матеріалах можна навчати ці системи, і що робити з авторськими правами на ці матеріали.


купить телефон в Одесі, Україна