Підключаємо домашній інтернет: 5 причин обрати Інтернет через GPON

01:20, 04.03.2024

Оптоволокно поступово стає новим стандартом серед варіантів підключення до глобальної мережі. Для прикладу, клієнти провайдера briz.ua в Одесі і Одеській області можуть обрати між технологіями FTTB або GPON, якщо виникає необхідність підключити домашній інтернет в квартиру та приватний будинок. Хоча оптоволоконний Інтернет є відносно новою технологією, він уже пропонує безліч переваг про які розповімо далі.

Пропускна здатність оптоволоконного Інтернету

Підключення через GPON збільшує пропускну здатність мережі. Інфраструктура класичного кабелю за своєю природою обмежена.

Загальне збільшення швидкості, не тільки для завантаження даних

Після підключення оптоволоконного Інтернету одразу ж стає помітним збільшення швидкості завантаження і вивантаження даних порівняно з кабельним. Сьогодні оптоволокно може забезпечити швидкість завантаження до гігабайта або двох на секунду, адже передає дані набагато швидше, ніж класичний Інтернет, незалежно від того, що ми хочемо завантажити або вивантажити. Для порівняння варто зазначити, що деякі базові пропозиції кабельного підключення все ще задовольняються швидкістю завантаження від 100 до 500 мегабайт на секунду. Відзначимо, що в при замовленні пакету, в якому зазначається швидкість в 1000 Мбіт/с, користувач також отримує:

  • Ціна підключення по GPON, як по витій парі.
  • статичний ip – зручно для користування деякими онлайн сервісами та є можливість створення власного віртуального серверу та файлового сховища з доступом з будь-якої країни світу;
  • бонуси на оплату послуг.

Безпека

Оскільки в наші дні ми все більше дбаємо про свою кібербезпеку, варто поглянути на різницю між обслуговуванням класичного та оптоволоконного підключення. Оптоволоконний Інтернет побудований таким чином, що виявити неполадки набагато простіше. Тому, перейшовши на нього, користувач відразу ж підвищує безпеку мережі. Пошкоджені кабелі в оптоволоконній мережі помітно випромінюють світло іншого типу. Тому пошкодження можна легко визначити.

Надійність

Існує безліч факторів, які можуть вплинути на перебої в подачі електроенергії. Якщо ваша робота залежить від постійного підключення до глобальної мережі, це іноді може призвести до певних труднощів. Оптоволоконний кабель не схильний до електромагнітних перешкод, оскільки в його конструкції не використовується метал. Інтернет-сигнал передається за допомогою світла, що проходить через скляні елементи. Ви зможете бути онлайн, навіть якщо ваш будинок залишиться без електрики.

Вартість

Вартість послуги знижується рік від року. Згодом, імовірно, оптоволоконна мережа стане новим стандартом у всіх будинках, оскільки вона довговічніша, дешевша в обслуговуванні та потребує менше обладнання для нормального функціонування.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Що варто знати про обслуговування сонячних панелейЩо варто знати про обслуговування сонячних панелей00:30 04.03.2024

    Установлення власної сонячної електростанції тягне за собою солідні фінансові інвестиції. Якщо власник зацікавлений у тому, щоб вкладені гроші окупилися максимально швидко, виконати монтаж і забути про СЕС не вийде: потрібно забезпечити регулярний догляд за панелями.

  • Понад 860 компаній та стартапів стали резидентами Дія.CityПонад 860 компаній та стартапів стали резидентами Дія.City00:27 04.03.2024

    Простір масштабується й зацікавлює нові світові та українські компанії. І не даремно — умови в Дія.City є одними з найкращих у Європі. Зараз у просторі вже 860+ компаній різного масштабу.

  • Роль РПС у забезпеченні мобільності та безпеки військовослужбовцівРоль РПС у забезпеченні мобільності та безпеки військовослужбовців00:16 04.03.2024

    Купити РПС мультикам допоможе забезпечити військовослужбовців необхідними засобами захисту та мобільності у виконанні їхніх обов'язків. РПС є важливим компонентом оснащення військових, який гарантує безпеку та збереження здоров'я під час бойових дій.