Питання безпеки при використанні криптовалют

13:44, 16.05.2023

Наявність токенів у криптовалютному гаманці – один із перевірених варіантів зберігання коштів, який часто вважають надійнішим за банк. Раніше ніхто навіть не міг уявити, що віртуальні монети стануть настільки популярними. Нинішній курс ефіру стрімко наближається до 2 тис. доларів, хоча на початку свого існування він не коштував майже нічого.

Звісно, такі суми на рахунку – цікавість зі сторони шахраїв. У них є маса способів, як позбавити власника заощаджень, причому кількість таких способів постійно зростає, а фантазії можна лише позаздрити. Але якщо бути уважним, то можна бути спокійним за такі накопичення.

Способи захисту криптогаманця

Головне правило – не можна тримати доступ до заощаджень відкритим. Якщо при відкритому доступі втратити сам накопичувач чи смартфон, де зберігаються заощадження, то можна з ними прощатися. Зловмисники можуть викрасти такий накопичувач чи телефон, якщо будуть знати, що в ньому зберігається така цінна інформація.

Як мінімум у смартфоні має стояти блокування графічним кодом чи відбитком пальця. Розпізнавання за обличчям не підходить, бо недорогий смартфон розблоковується фотографією власника.

Один із перевірених способів – налаштування самознищення інформації. При такому налаштуванні у зловмисника є всього кілька способів отримати доступ до криптовалютних рахунків. При перевищенні ліміту (3-5 разів) система спрацьовує, і всі дані зі смартфона знищуються. Якщо вибирається цей спосіб, то попередньо рекомендується скопіювати всю важливу інформацію в хмарний сервіс, звідки її буде легко відновити.

Для криптогаманця необхідно встановити надійний пароль, який не буде співпадати зі входом до електронної пошти, сторінок в соціальних мережах чи інших сервісів. Пароль повинен бути складним, містити великі та малі букви, цифри, спецсимволи.

Якщо мова йде про комп’ютер чи ноутбук, то отримати паролі можуть віруси. Тому на ПК чи лептопі має бути встановлене сучасне антивірусне програмне забезпечення.

Захист віртуальних коштів

Сучасні шахраї використовують різноманітні способи для отримання даних. Найпопулярніші з них:

  • копія сайтів (адреса сайту дуже схожа, але відрізняється: при вході в кабінет шахраї отримують доступ);
  • хакерські додатки на смартфон (додатки з неперевірених джерел можуть нести загрозу);
  • фішинг (викрадення кодів доступу);
  • накачка ринку (користувач отримує неправдиву інформацію та невигідно для себе продає крипту);
  • фальшиві поради (авторитетні особистості рекомендують швидко продати певні активи, які незабаром знеціняться);
  • шантаж різними способами тощо.

Головним чином власники крипти страждають через власну неуважність. Потрібно бути впевненим, що введення особистих даних відбувається на сайті, а не на його копії. Якщо здійснюється перший переказ, то рекомендується виводити мінімальну суму для перевірки можливостей.

Крім того, важливо пам’ятати про особливість роботи транзакцій: операції неможливо скасувати. Тому помилка всього в одному символі може призвести до втрати великої суми.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини