Вікна – це вже не просто затишок та захист! Нові технології, сонячні батареї та телевізор у вікні

01:35, 16.05.2023

Основне призначення вікна в будинку або квартирі - пропускати природне світло, забезпечувати вентиляцію і відкривати вид на вулицю. Головне обрати правильного виробника і за потреби орієнтуватись на https://ua-vikna.com. Їх віконні системи точно можуть покращити естетичну привабливість оселі, візуалізувати зв'язок з навколишнім світом,  а також посприяти створенню здорового та комфортного житлового простору.

Нові технології у віконних системах

За останні роки у віконні системи було впроваджено та доопрацьовано кілька важливих технологій, які покращили їхні експлуатаційні характеристики, енергоефективність та функціональність. Мова йде про:

  • Розумні вікна.  Дозволяють контролювати кількість світла, тепла і приватності, що потрапляє в приміщення. Реалізація є - це електрохромні вікна.
  • Енергоефективне скло. Покриття з низьким коефіцієнтом випромінювання (low-E) та ізольовані склопакети, підвищують енергоефективність, зменшуючи теплопередачу та покращуючи ізоляцію.
  • Скло з функцією самоочищення. Використовується спеціальне покриття, яке має фотокаталітичні або гідрофільні властивості, щоб розщеплювати і змивати бруд, жир та органічні речовини під впливом сонячного світла або води.
  • Звукоізоляційні вікна. Зменшують шумове забруднення від дорожнього руху, аеропортів та інших джерел.
  • Моторизовані віконні системи.
  • Ударостійкі вікна. Вони мають посилені рами та ламіноване скло.

Вище перераховані редакцією Smartphone.ua досягнення у віконних технологіях спрямовані на підвищення енергоефективності, комфорту в приміщенні, екологічності та зручності для користувачів.

Телевізор у вікні

Були спроби інтегрувати телевізори у вікна, адже це стільки гладких пустуючих поверхонь. Технологія прозорих дисплеїв дозволяє виводити відеоконтент на прозору поверхню, наприклад, на вікно, при цьому зберігаючи видимість крізь скло, коли дисплей вимкнений. Тож все реально, але поки що дуже дорого!

Є кілька проблем, які необхідно подолати, щоб досягти масового виробництва. Серед викликів інженерів – необхідність досягнення достатньої яскравості та контрастності, забезпечення прозорості, коли дисплей вимкнений, управління енергоспоживанням та вирішення проблеми потенційного впливу на приватність. Прототипи вже існують!

Вікна з вбудованими сонячними панелями

Технологія існує і вже успішно використовується. Часто такі вікна називають фотоелектричними. Конструкція включає в себе прозорі сонячні елементи або технологію сонячної плівки в склі, що дозволяє їм генерувати електроенергію з сонячного світла. Технологія спрямована на використання відновлюваної енергії без перешкод для огляду і без шкоди для прозорості вікна.

Потенційно вигідно використовувати фотоелектричні вікна у житлових і в комерційних будівлях. Особливо актуальне застосування у багатоповерхових будинках або міських районах з обмеженим простором на даху для традиційних сонячних панелей. Але варто уточнити, що ефективність сонячних вікон, як правило, нижча порівняно з аналогічними по площі панелями.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Як вибрати навушники: порівняння бездротових і дротових моделейЯк вибрати навушники: порівняння бездротових і дротових моделей21:22 15.05.2023

    Вибір навушників може стати складним завданням, враховуючи безліч параметрів, марок і моделей, представлених на ринку. Важливі чинники, які впливають на ваш вибір, включають якість звуку, зручність, сумісність, дизайн і, звісно ж, бюджет. У цій статті ми порівняємо дві категорії навушників: бездротові та дротові.

  • Як просто та швидко відкрити депозит: рекомендації та порадиЯк просто та швидко відкрити депозит: рекомендації та поради21:02 15.05.2023

    Депозитом називають грошовий внесок у банк, який дає прибуток своєму власнику. Простіше кажучи, ви кладете на рахунок певну суму на обумовлений термін. Фінансовий заклад користується цими грошима для одержання прибутку, а вам виплачує певний відсоток від доходу.

  • Цена биткоина упала до минимума с мартаЦена биткоина упала до минимума с марта00:14 15.05.2023

    Курс биткоина снижается второй день подряд, в какой-то момент он упал до минимума с марта 2023 года. Криптовалюта подешевела до рекордно низких показателей за два месяца — происходит откат к прежним позициям после некоторого поступательного роста курса в 2023 году.