Як просто та швидко відкрити депозит: рекомендації та поради

21:02, 15.05.2023

Депозитом називають грошовий внесок у банк, який дає прибуток своєму власнику. Простіше кажучи, ви кладете на рахунок певну суму на обумовлений термін. Фінансовий заклад користується цими грошима для одержання прибутку, а вам виплачує певний відсоток від доходу. Розглянемо, як можна швидко відкрити депозит в Україні та що для цього потрібно.

Сьогодні практично всі банки у нашій країні пропонують клієнтам вигідні відсоткові ставки. Вони можуть досягати 16–18 % річних у гривні та близько 1,5 % в іноземній валюті (зокрема, у доларах та євро). Ці цифри – на рівні офіційної інфляції, тому правильніше говорити не про заробіток на депозитах, а про збереження своїх заощаджень від знецінення. Однак, якщо ви маєте досить великі суми, то зможете отримувати стабільний дохід, особливо якщо зробите внесок у гривні.

Як вибрати банк

На сайті Мінфіну є порівняльна таблиця, в яку вноситься актуальна інформація з різних банків про процентні ставки. Там же можна подивитися і рейтинг фінансових установ, порівняти чинні програми та пропозиції. Одним із найкращих варіантів на цей час є Банк Львів. Він пропонує клієнтам вигідні умови співробітництва та приємні ставки за вкладами.

Загалом при виборі банку потрібно враховувати такі нюанси:

  1. Наявну репутацію. Прагніть працювати з тими фінансовими установами, які мають досвід роботи понад 10 років. Почитайте відгуки клієнтів, вивчіть фінансові звіти та ін.

  2. Співпрацю банку з програмою гарантування вкладів. Це дозволить вам захистити свої заощадження від неприємностей. Навіть якщо банк збанкрутує, то ви отримаєте свої гроші в повному обсязі.

  3. Кількість програм. Зазвичай банки пропонують кілька варіантів депозитів. Подумайте, який вам буде вигідніший. Можна робити короткострокові внески або покласти гроші на рік, щоб отримати максимальний прибуток.

  4. Наявність відділень поблизу. Вам доведеться завітати до них, щоб підписати відповідний договір та внести потрібну суму на рахунок.

  5. Процентні ставки. Вони неоднакові у різних банках, тому варто уважно вивчити пропозиції та вибрати оптимальні.

Також рекомендуємо враховувати наявність служби підтримки у фінансовому закладі. Менеджери повинні детально проконсультувати вас з усіх питань та розповісти про всі нюанси співробітництва.

Як вибрати депозитну програму

Просто подумайте, який варіант вкладу підходить для ваших потреб. Якщо у вас є зайві гроші, які не потрібні вам для життя на цей час, вибирайте довгострокові програми. За ними ви отримаєте максимальний прибуток. Якщо не любите ризикувати, можна зупинитися на короткострокових внесках на 1–3 місяці. Ощадний рахунок підійде тим, хто хоче розпоряджатися своїми грошима тоді, коли це буде потрібно.

Джерело: сайт www.banklviv.com

Джерело:


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Цена биткоина упала до минимума с мартаЦена биткоина упала до минимума с марта00:14 15.05.2023

    Курс биткоина снижается второй день подряд, в какой-то момент он упал до минимума с марта 2023 года. Криптовалюта подешевела до рекордно низких показателей за два месяца — происходит откат к прежним позициям после некоторого поступательного роста курса в 2023 году.

  • Подбираем золотой браслет под смарт-часы: где купить и какой?!Подбираем золотой браслет под смарт-часы: где купить и какой?!00:00 15.05.2023

    Женщину украшает все, что ей нравится. Однако существуют различные гаджеты и аксессуары, которые могут не просто украсить, но и дополнить ее образ в целом. Выбор часто зависит от личного стиля, случая и индивидуальных предпочтений.

  • TWS-наушники: какие аналоги AirPods выбратьTWS-наушники: какие аналоги AirPods выбрать23:18 14.05.2023

    AirPods – одни из самых популярных TWS-наушников от компании Apple. Работают не только на системе IOS, но и на устройствах от других компаний.


купить телефон в Одесі, Україна