Представлено новітнього робота-гуманоїда Tesla Optimus Gen 2

17:47, 13.12.2023

Tesla представила Optimus Gen 2, нове покоління свого робота-гуманоїда, який зможе брати на себе різні завдання, допомагаючи людям.

Tesla хоче створити робота-гуманоїда, який міг би бути досить універсальним, щоб замінити людську працю, але багато хто сумнівається, що це досяжно в короткостроковій перспективі. Tesla вважає, що це можливо, якщо використовувати свої розробки в галузі штучного інтелекту в програмі безпілотних автомобілів і досвід у галузі акумуляторів та електродвигунів. Компанія стверджувала, що її автомобілі вже є роботами на колесах. Тепер залишилося лише надати їм гуманоїдної форми, щоб вони могли замінити людей у деяких завданнях.

Раніше Tesla повідомила, що Optimus проходить комплексне навчання за допомогою нейронних мереж і може виконувати нові завдання, наприклад сортувати об'єкти автономно.

Нова версія робота тепер оснащена всіма приводами і датчиками, розробленими Tesla. Компанія стверджує, що нова версія тепер може ходити на 30% швидше. Компанія також заявляє про зниження ваги на 10 кг при одночасному поліпшенні балансу. У відеодемонстрації видно, як Optimus Gen 2 присідає, балансуючи.

Одна з найскладніших частин робота-гуманоїда - це руки. Вони мають бути досить міцними, щоб витримувати значний вантаж, і водночас досить точними, щоб поводитися з крихкими об'єктами.

Компанія заявила, що планує незабаром почати використовувати робота у власних виробничих операціях. Щойно робот доведе свою корисність, Tesla планує почати його продавати.

Раніше Ілон Маск заявив, що потенційний попит на таких роботів може сягати від 10 до 20 мільярдів одиниць. Він вважає, що на частку Optimus припадатиме "велика частина довгострокової вартості Tesla".

Теги:Роботы

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна