Що купити або Чим можуть побалувати бюджетні смартфони

01:36, 02.04.2024

З кимось поговорити, провести відеочат, переписка, ролик переглянути ну і ще щось іноді порахувать на калькуляторі. Це базовий функціонал сучасного гаджету, яким обходиться більшість користувачів.

Прихильники іменитих брендів полюють на новинки та тренди. Інші — купують смартфон виходячи не із власних потреб, а виключно з можливостей гаманця. Проте навіть в умовах обмеженого бюджету можна обрати телефон з пристойними характеристиками і корисними функціями.

Отож, давайте встановимо ліміт у 5000 грн і спробуємо поглянути що привернуло нашу увагу.

Смартфон Oppo A98 8/256 Cool Black

Цікавий новачок Infinix

В рамки бюджету у цього бренду входить відразу кілька моделей. З нашого скромного погляду, найцікавішою є серії Smart 8 Plus в конфігурації 4/128 ГБ. 

Модель працює на базі Android 13 під фірмовою оболонкою. Виробник укомплектував телефон процесором на 8 ядер Helio G36. Цей чіп заявлено як ігровий, але у виконанні лінійних задач показав себе впевненим “середняком” з непоганою продуктивністю.

Доволі яскравий IPS екран розміром у 6,6 дюймів з роздільною здатністю HD+ і частотою розгортки у 90 Гц. Цього вистачить щоб пограти в ігри, фільм переглянути, фото подивитись ну і в соц.мережах позависати. Очам буде комфортно, оскільки щільність пікселів екрана складає 297 ppi, а пікова яскравість — 500 Ніт. Але від прямого проміння сонечка всеодно змушені будете відвертатись.

Із цікавих фішок моделі:

  • оперативна пам’ять 4 + 4 ГБ. Тобто смартфон може програмно розширити об’єм ROM для підвищення продуктивності. Таким чином гаджет здатний підтримувати плавну роботу одразу 11 додатків;
  • основна камера подвійна, на 50 МП із застосуванням ШІ та кільцевим спалахом;
  • фронтальна камера на 8 МП також зі спалахом;
  • 6000 мАг батареї і зарядка на 18 Вт;
  • звук DTS, роз’єм для навушників 3,5 мм та можливість збільшити гучність динаміку до 200%;
  • підтримка OTG;
  • розблокування за допомогою відбитку пальця або скану обличчя.

Обрати такий телефон можна в чорному, золотому або зеленому кольорі. З відчутних мінусів моделі — відсутність NFC.

Загалом, у виробника вийшов цікавий апарат за бюджетним цінником з доволі хорошими характеристиками. До речі, у ВМ Техніка від Infinix представлені і інші цікаві лінійки смартфонів.

Поглянемо на Realme

В рамках бюджету нашу увагу привернув Realme C51 в конфігурації 4/128 ГБ. Цей смартфон також має великий (6,74 дюйма) і соковитий екран на 90 Гц з роздільною здатністю HD+ та піковою яскравістю у 560 ніт. Теж працює на «Андроїді» 13 версії під управлінням фірмової оболонки realme UI T Edition. Теж має подвійну основну камеру на 50 МП із застосуванням штучного інтелекту. Фронтальна камера отримала 5 МП, проте — також застосовує ШІ для підвищення чіткості фото.
В цій моделі застосовується 8-ми ядерний процесор Unisoc T612 в парі з графічним чіпом Mali-G57. Технологія DRE забезпечує можливість розширення об’єму оперативної пам’яті з 4 до 8 ГБ. 

Смартфон Realme C30s 2/32Gb (Black)

З примітного — Realme використав не гібридний слот. Тобто користувач може встановити дві сім-карти і окремо SD-картку об’ємом до 2 ТБ.  Wi-Fi, Bluetooth, jack 3.5 mm, сканер відбитку пальця у цієї моделі також є. Ну і ще один плюс — наявність модуля NFC. 

Ще з відвертого позитиву:

  • любителі створення фотографій оцінять наявність купи різноманітних режимів і ШІ;
  • відео можна зняти в максимальній якості 720P на 30 fps;
  • процесор працює практично на одному рівні продуктивності з популярним Snapdragon 680;
  • зарядка SUPERVOOC дійсно швидко заряджає батарею на 5000 мАг.

Із мінусів — щось виділити важко. Загалом — доволі потужна модель, що дозволяє і попрацювати, і розважитись. Ну і дизайн має теж хороший, тому такий смартфон дістати з кишені буде не соромно.

Звичайно, знайти «бюджетник» з доволі непоганим начинням можна у багатьох брендів. Навіть Samsung вже намагається випускати відносно дешеві моделі з плюс-мінус потужними конфігураціями (наприклад — серія M34). Проте активне застосування DRE технології китайськими брендами та їх готовність до сміливих експериментів часто окупаються.

Тому, зичимо усім приємних покупок та радимо сміливіше досліджувати ринок перед покупкою.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна