Що таке оптоволоконний інтернет та його переваги

12:02, 14.02.2024

Мати доступ до онлайн мережі важливо й тоді, коли в будинку або квартирі немає світла. Навіть під час довготривалих блекаутів потрібно залишатися на зв’язку з близькими або виконувати робочі задачі. Для цього провайдери підключають оптоволоконний інтернет за технологією PON.

Послуга отримала таку назву тому, що під час підключення використовують кабель із оптичного волокна. Це найсучасніший та найперспективніший канал для передачі великої кількості інформації на високій швидкості. Міцний, так як виготовлений із оболонкою у вигляді захисного покриття. Функції носія переданих даних у ньому виконує світлова хвиля.

Технологія PON: у чому її особливості

Ця абревіатура розшифровується як passive optical network. Перш ніж викликати одного з інтернет-провайдерів Івано-Франківська за адресою для підключення завжди уточнюють, чи надає він енергонезалежну послугу. Тобто, чи забезпечує доступ до мережі тоді, коли немає централізованого енергопостачання. PON технологія заснована на використанні оптичних комунікацій, передбачає проведення кабелю прямо до квартири.

Якщо провайдер використовує такий спосіб, під’єднання усіх пристроїв відбувається через один канал зв’язку. Головною особливістю вважається наявність деревоподібної архітектури, за рахунок чого периферійні вузли не потребують електроспоживання. Тому навіть за відсутності світла користувач все одно має можливість виходити до мережі, відкривати сторінки онлайн.

PON технологія максимально надійна завдяки невеликій кількості активних елементів. Оптоволоконний інтернет не настільки чутливий до впливу суміжних ліній зв’язку, тому зберігає високу швидкість за різних умов. При цьому, для доступу до мережі у квартирі встановлюють абонентський термінал, усе необхідне обладнання надається провайдером. Достатньо придбати джерело безперервного живлення, щоб користуватися інтернетом через ноутбук тоді, коли немає світла.

Чому вигідно підключити оптоволоконний інтернет

Саме таку послугу пропонують більшість провайдерів, вона особливо актуальна останнім часом. Сучасним користувачам важливо мати доступ до мережі, щоб працювати або дізнаватися важливу інформацію навіть у випадку проблем із енергопостачанням. Це також зручна технологія для компаній, адже в офісах перебої зі зв’язком дуже небажані.

Netgroup – компанія, яка займається підключенням оптоволоконного інтернету із різною швидкістю. Кожен користувач має можливість вибрати тариф, який повністю влаштує за вартістю та додатковими послугами. Сплачувати за інтернет дуже просто, для цього достатньо завантажити мобільний додаток Нетгруп. Через нього також можна керувати рахунком, бачити поточний тариф, баланс, умови тощо.

З’єднання через оптоволоконний кабель надає користувачеві велику кількість переваг. Волокно має безліч властивостей:

  • висока пропускна здатність, довговічність;
  • бездоганна якість з’єднання та безпека – вірогідність втручання до мережі третіх осіб дуже низька;
  • захищеність від перешкод та низький рівень шумів під час роботи;
  • швидкість передачі даних, у тому числі аудіо або відео;
  • відкритість до організації додаткових систем, наприклад, відеоспостереження або телефонного зв’язку.

Netgroup займається підключенням енергонезалежного оптоволоконного інтернету за технологією PON, має декілька тарифних планів. У такому випадку мережа залишається доступною і тоді, коли немає світла. Це сучасна технологія, яка забезпечує високу швидкість, надійність та безпеку передачі даних, її пропонують власникам квартир.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • В ніч на 11 лютого у Приват24 сервіси будуть на паузі до 5 ранкуВ ніч на 11 лютого у Приват24 сервіси будуть на паузі до 5 ранку15:23 10.02.2024

    Для безпечної та якісної роботи своїх цифрових сервісів, ПриватБанк проводить регламентні роботи в Приват24 в ніч на 11 лютого 2024 року. Під час проведення робіт 11 лютого з 1:00 до 5:00 ранку додаток та web-версія Приват24 будуть тимчасово недоступні.

  • Подробный гид по выбору виртуального сервера VPS/VDSПодробный гид по выбору виртуального сервера VPS/VDS15:08 10.02.2024

    Выбор виртуального сервера (VPS) на современном рынке технологий подобен поиску алмаза среди облаков: внушительное разнообразие предложений, привлекательные обещания и различные конфигурации.

  • Перехід від Pascal до Python - раціональний крокПерехід від Pascal до Python - раціональний крок22:44 07.02.2024

    Обравши Python замість Pascal, ви вибрали не просто мову програмування, а інструмент, що відкриє перед вами безмежні можливості у сфері інновацій та розробки програмного забезпечення.