Слідами Google: наступного тижня підрозділ Baidu випустить свій перший смартфон

22:34, 08.05.2023

Випуском брендованих мобільних пристроїв цікавляться не лише оператори зв'язку, а й пошукові гіганти. Досить згадати Google і сімейство смартфонів Pixel, яке цілком передбачувано використовує фірмову операційну систему Android. Китайський конкурент Baidu незабаром також представить свій перший смартфон і станеться це має вже наступного тижня.

Принаймні про це із посиланням на заяви представників Baidu повідомляє агентство Bloomberg. Розробкою мобільного пристрою займався підрозділ, який раніше випускав розумні колонки з фірмовим програмним забезпеченням DuerOS, що дозволяє використовувати голосові команди китайською мовою для управління.

Крім того, у березні цього року Baidu представила свою альтернативу ChatGPT, назвавши власний чат-бот ім'ям Ernie. У плани китайського гіганта входить інтеграція відповідних технологій штучного інтелекту не тільки в програмні рішення на кшталт пошукових сервісів, а й в апаратне забезпечення на кшталт мобільних пристроїв та систем автоматизації транспорту. Для Baidu це буде перший досвід випуску власних смартфонів, причому момент з погляду динаміки розвитку ринку обраний не дуже вдалий. Напевно, пристрої цього типу будуть використовуватися компанією більшою мірою для просування свого програмного забезпечення, а не спроб зайняти місце на і без того насиченому ринку смартфонів.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна