SMARTlife: Як виявити та позбутися інтернет-залежності?! Що це і хто під прицілом

23:34, 15.01.2022

Інтернет-залежність дуже небезпечний психічний розлад, який не поступається іншим залежностям (наркотичної, алкогольної тощо). Характеризується маніакальним потягом до доступу в Інтернет простір. Якщо ви помітили щось подібне у рідної вам чи близької людини, бийте на сполох і вживайте заходів, і чим раніше, тим краще! А також обов'язково ознайотесь з матеріалом як позбавитися від інтернет-залежності незалежно від того, з ким трапилась така халепа.

Нині практично немає людини, яка б не побувала в мережі. Користуються всі, як люди похилого віку (для саморозвитку та втечі від самотності), так і молоде покоління (для кого навчання, для когось робота). Інтернет сам по собі дуже хороша річ, можна знайти багато корисних ресурсів, наприклад, техногід онлайн з акутальню інформацією по онлайн сервісам те технологіям. На цьому ж ресурсі можна створити безкоштовно поштову скриньку – безпечну та захищену від спаму.

Але повернімося до поганих звичок. Інтернет затягує не на жарт і дійсно може стати мережею-пасткою, в яку потрапити дуже легко.

Види залежності

  • Безперервне спілкування в соціальних мережах або месенджерах. Найчастіше до цього схильні люди з низькою самооцінкою, яким не вистачає спілкування в реальному житті. Хто має мало друзів, хто вважає себе не привабливої зовнішності. Опонентами цих людей частіше стають різного роду вербувальники, які користуючись становищем залежної людини, залучають її в різноманітні організації.
  • Допитливість людини. Захоплення різноманітних новинами, корисною (і не дуже) інформацією. В результаті витрачається велика кількість часу без потреби.
  • Ігрова залежність. Захоплюючись грою, наприклад, Танки-онлайн та іншими, час пролітає непомітно, а людина все більше прагне досягти будь-яких висот у рейтингу. Життя минає непомітно.
  • Перегляди відеороликів, фільмів, прослуховування аудіозаписів, прогулянки інтернет магазинами і т.д., аби не займатися насущними справами і роботою.

Причин може бути безліч, результат один. Найсильніше інтернет-залежності схильні діти та підлітки. Вони швидше залучаються, у них слабка психічна стійкість до дій. Спочатку прості появи в мережі, знайомство з нею. Потім з'являється сильніше прагнення. І без відстеження та контролю, можуть настати непоправні наслідки.

Основні ознаки захворювання

  1. Радість від чергового сеансу у мережі.
  2. Ви з великим небажанням залишаєте «насиджене» місце.
  3. Забуваєте про реальне спілкування.
  4. Часто переглядаєте сторінки у соціальних мережах, пошту.
  5. Обговорюєте своє захоплення з усіма підряд, і думаєте про мережу частіше, ніж реальність.
  6. Зникає відчуття часу.
  7. Від негативних новин відчуваєте лють, гнів, агресивність.

Лікування

  • Батькам якнайчастіше спілкуватися зі своїми дітьми, піднімати їхню самооцінку. Для підлітка батьківська увага дорого вартує.
  • Потрібно починати негайно, як тільки це зрозуміли, або помітили ознаки.
  • Поступово обмежувати проведення часу в мережі.
  • Встановити для себе суворий розпорядок дня і неухильно дотримуватися його.
  • Зайнятися спортом, улюбленою справою або згадати забуте рукоділля.
  • Звернути увагу на близьких людей, ходити з ними гуляти, вибиратись на природу.

Редакція порталу Smartphone.ua рекомендує - бережіть себе та своїх близьких!

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини