SMARTtech: Як виглядатимуть у майбутньому POS-системи в Україні?!

15:18, 02.08.2022

Сказати, що майбутнє POS (Point of Sale) швидко змінюється – майже правда. Зміни тектонічні та глобальні, особливо у великих містах. За останні роки ми побачили аж занадто багато змін. Через це компанії та бізнес постійно впроваджують нові технології і пристрої, і нас вже не дивує термінал самообслуговування в супермаркеті біля дому.

У той час як стаціонарні термінали POS-системи в Україні продовжують домінувати в галузі, зростає потреба в мобільних варіантах, особливо в компаніях меншого масштабу. І ринок пропонує такі моделі, причому не забуває пропонувати нові формати та нові програмні та апаратні рішення.

Штучний інтелект торгових точок

Можливо, майбутнє POS зрештою буде залежати від революційних технологій, таких як штучний інтелект. Використання таких систем в POS дає компаніям незліченну свободу, дозволяючи їм пропонувати безліч варіантів прийому платежів через свої:

  • онлайн-магазини,
  • мобільні додатки,
  • чати,
  • месенджери і соціальні канали,
  • більш традиційні - каси в магазині.

POS-система Detaik AIO 1568

POS-система (моноблок Detaik AIO 1568)

Системи AI (Artificial intelligence) POS забезпечують максимальну гнучкість, а також пропонують точний моніторинг відстеження запасів, а також керування замовленнями. Система AI POS також може бути легко інтегрована для допомоги у звітності та підключення до систем бухгалтерського обліку. Більше того, система AI POS надзвичайно розумна, а це означає, що вона зможе краще відстежувати поведінку клієнтів і відповідним чином адаптуватися. Ви гадаєте, що лише теорія, але по даним порталу Smartphone.ua тестове впровадження таких систем вже дало позитивний відгук власників бізнесу.

Хороший приклад сучасної техніки - автоматизований касовий апарат на основі штучного інтелекту, розроблений за допомогою інструментарію OpenVINO та продуктів Intel.  Система підтримує численні способи оплати, які включають як мобільні пристрої, так і опції розпізнавання обличчя. Це обіцяє швидше, свіжіше та ефективніше майбутнє для всіх. Будемо чекати на такі гаджети і в Україні.

Розумні POS системи

Незважаючи на те, що технологія може змінити розвиток POS-індустрії в майбутньому, явно все ще існує попит на те, що пропонують поточне ПО та пристрої. Проведено дослідження, яке вказує на те, що використання розумних терміналів, де аналітичні дані та дані про лояльність можна інтегрувати в термінал, зросте на 65% до кінця 2024 року, та ще на 150% до 2026 року.

Розумні POS-термінали зможуть ефективніше обробляти транзакції, особливо виокремлюють зростаючу тенденцію до безконтактних технологій. Можливість використання NFC на мобільних пристроях також стає все більш популярною та дозволить ширше застосовувати програмні POS у найближчі кілька років.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини