Соцмережа X Ілона Маска запустить аналог YouTube для розумних телевізорів

14:07, 09.03.2024

Компанія X Ілона Маска (Elon Musk), власник однойменної соцмережі, незабаром запустить застосунок для SmartTV, повідомив ресурс Fortune з посиланням на інформоване джерело. За словами джерела, застосунок вийде наступного тижня, і він має вигляд "ідентичний" телевізійному застосунку YouTube. Спочатку додаток буде доступний на телевізорах Amazon і Samsung.

Мета Маска - перетворити X на відеоплатформу, здатну конкурувати з YouTube, яка надасть користувачам можливість дивитися "тривалі відео на великому екрані". Цей крок є частиною плану, представленого в липні і покликаного зробити X більш привабливою для інтернет-інфлюенсерів і рекламодавців. За словами джерела, крім YouTube Маск також планує конкурувати з такими сервісами як Twitch, Signal і соціальною платформою Reddit.

Ідея розширити присутність сервісу мікроблогінгу на екрани телевізорів не нова. До цього Twitter запускав телевізійні додатки щонайменше тричі: перші версії вийшли 2010 року на нині неіснуючій платформі Google TV і 2011 року на платформі Samsung Smart Hub для SmartTV. У 2016 році, після укладення угоди на трансляцію 10 ігор НФЛ, компанія запустила додатки для потокового передавання відео для Amazon Fire TV, Apple TV і Xbox One.

Fortune зазначив, що Ілон Маск зосередив увагу на медійних знаменитостях, онлайн-інфлюенсерах і стримінгу онлайн-відеоігор. Компанія нещодавно підписала контракт із колишньою зіркою CNN Доном Лемоном (Don Lemon) на запуск нового шоу виключно для X.

Маск закликав авторів перенести весь свій відеоконтент на X, стверджуючи, що вони виграють від збільшення потоків рекламних доходів. Повідомляють, що майже половина користувачів YouTube у США 2023 року дивилися його відео на телевізорах, а в січні компанія Nielsen повідомила, що YouTube є найбільшим потоковим сервісом у США з 8,6 % переглядів на телевізійних екранах. Для порівняння, у Netflix цей показник дорівнює 7,9 %.

Водночас соцмережа X, як і раніше, втрачає користувачів і рекламодавців. Згідно з недавнім дослідженням Edison Research, використання платформи впало на 30 % за останній рік.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна