Таємниці миттєвого приготування: обираємо найкращу мікрохвильову піч

15:41, 30.10.2023

Широкий спектр функцій мікрохвильової печі робить її необхідною та незамінною частиною сучасної кухні. Розморожування продуктів, приготування страв, швидкий підігрів – лише деякі можливості цього приладу. Зараз на ринку побутової техніки можна знайти не лише класичні мікрохвильові печі, але і прилади із функцією грилю, конвекцією та парогенератором. Щоб обрати найкращий варіант для своєї кухні, потрібно дивитись не лише на зовнішній вигляд печі, але й на її функції та технічні особливості.

Типи та варіанти установки

Є декілька видів приладів, що відрізняються за можливостями та наявністю додаткових функцій. Тому перед тим як мікрохвильову піч купити, варто ознайомитись зі специфікою цих домашніх помічниць. В асортименті сучасного виробника Franke представлено мікрохвильовки таких типів: 

  • Мікрохвильова піч з грилем. Кулінарні можливості та різноманіття рецептів цього пристрою вражають можливостями, адже тут йдеться не лише про підігрів готових страв, але і варіанти приготування нових з можливістю запікання до появи скоринки. Це ефективно для м’ясної та рибної їжі. В залежності від типу грилю визначається і потужність моделі. Є популярні тенові, кварцові та керамічні моделі, що відрізняються за матеріалом-основою.
  • Комбінована мікрохвильова піч + духовка. В стінки печі вбудовані розігріваючі елементи, що здатні підтримувати високу температуру. Можна використовувати піч в якості духовки для приготування печеного м’яса, страв у горщиках тощо. Функціонал приладу дозволяє випікати пироги та робити кекси. Вентилятор у задній стінці приладу рівномірно розподіляє гаряче повітря, тому страви не перепікаються.

В плані установки піч можна підлаштувати під дизайн кухні та створити цікавий дует з меблями. Пропонуються наступні моделі:

  • Вбудована. Варіант підійде для невеликих кухонь з обмеженим простором Корпус приладу вбудовується у гарнітур, і таким чином економиться місце та створюється додатковий простір для інших речей.
  • Окрема. Стандартний варіант, адже модель можна переносити із одного місця в інше. 

В залежності від вибору приладу варто враховувати і розміри. Якщо піч буде виконувати лише певні завдання, то можна віддати перевагу невеликим моделям. Але якщо це варіант для регулярного використання, то краще купити прилад з більшими параметрами та потужністю.

Особливості вибору

Незалежно від того, чи прилад буде вбудованим або портативним, потрібно ознайомитись із його характеристиками. Для приготування їжі для 2-3 людей достатньо мікрохвильовки на 30 літрів. Для однієї людини підійде камера на 20 літрів. Окрім цього, варто врахувати:

  • Потужність. Чим більший об’єм, тим вища потужність приладу. Найкращим варіантом буде покупка печі з потужністю 900-1000 Вт, що зможе не лише швидко розморозити продукти, але і допоможе у приготуванні. При цьому піч економна та не споживає багато енергії. Мікрохвильові печі з грилем мають набагато більшу потужність та використовують більше електрики.
  • Тип керування. Зараз в тренді використання техніки із сенсорним керуванням. Це виглядає стильно та надає певні переваги, бо електронна система запам’ятовує показники і час. Механічне керування вважається стандартним та простим у використанні. Прилади із таким варіантом легко чистити та ремонтувати при потребі.
  • Додаткові функції. Є можливості віддаленого керування пристроєм за допомогою пульта, це спрощує приготування. Режими відкладеного старту, додаткового підігріву, ековаріанти роблять використання печі зручним, але у разі неполадок їх слід ремонтувати у сервісі.
  • Матеріал камери. Важливий пункт вибору, адже від цього залежить ефективність роботи. Є доступні варіанти з емалі, кераміки та нержавіючої сталі. Емальовані поверхні камер прості в очищенні, недорогі та якісні у використанні. Вони доступні за вартістю та можуть бути як у портативних, так і у вбудованих варіантах. Керамічні поверхні міцні та забезпечують більше функцій. Нержавіюча сталь погано очищається від забруднень, але добре переносить перепади температур та регулярне використання.

Вибір мікрохвильової печі має залежати від технічних характеристик та можливостей. Варто звернути увагу і на клас енергоефективності та режими потужності. 

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Совершаем ремонт кофемашин Saeco своими рукамиСовершаем ремонт кофемашин Saeco своими руками14:52 30.10.2023

    Кофемашины от известного итальянского бренда Saeco - это воплощение высокого качества и инновационных технологических концепций. Правильное обслуживание и своевременный сервис кофейного оборудования этой популярной торговой марки становится залогом его длительного и бесперебойного функционирования.

  • Игровой ПК: Путь к Настоящему Геймерскому ОпытуИгровой ПК: Путь к Настоящему Геймерскому Опыту20:30 27.10.2023

    Игры стали неотъемлемой частью нашей культуры, и для настоящих геймеров правильный игровой ПК - неотъемлемая часть опыта. В этой статье мы рассмотрим, как купить и собрать идеальный игровой компьютер, а также где искать лучшие предложения в Украине.

  • Обираємо PowerBank: ємність, роз’ми, корпус і додаткові функціїОбираємо PowerBank: ємність, роз’ми, корпус і додаткові функції12:31 27.10.2023

    PowerBank є портативним джерелом енергії, завдяки якому можна зарядити різні пристрої в ситуаціях, коли це зробити важко або зовсім неможливо. За останні десять років зросла не тільки кількість різних портативних бездротових пристроїв, а й збільшився їхній об’єм і швидкість набору та віддачі енергії.