Типові помилки при виборі матрацу

09:22, 17.06.2021

Вибрати матрац, який би був зручним і не коштував надто дорого, нелегко. Якщо раніше не доводилося розбиратися в особливостях, характеристиках, перевагах та недоліках, може статися, що зробите невірний вибір. Щоб цього не сталося, радимо дізнатися типові помилки, які роблять майже всі покупці. Це вбереже вас від їх повторення.

Помилка № 1: слухати рекомендації

Неважливо, хто придбав матрац нещодавно – друг, мама, порадниця в інтернеті. Те, що зручно одній людині, абсолютно не означає, що підійде вам. Наскільки б наполегливо вам не пропонували товар чи не запевняли в тому, що ціна найвигідніша – не поспішайте.

Модель варто підбирати з урахуванням віку, власної ваги, зросту, вподобань. Навряд чи ви точно така сама людина, як сусід чи подружка. Єдина рекомендація, до якої варто прислухатися, – порада лікаря-ортопеда. Великий вибір матраців різної конструкції представлений тут https://velam.ua/ru/catalog/matrasy/c1.

Помилка № 2: плутанина в поняттях

Люди зазвичай не досить добре розуміють, яким власне повинен бути матрац. Так, при виборі перш за все звертають увагу на тип наповнювача, адже є певна мода на нього. Але ж потрібно спочатку визначити, які властивості матеріал надає виробу.

Так, кокосова койра робить матрац більш жорстким. Латекс може бути різної м’якості, що залежить від щільності. Моделі з пружинами також мають безліч відмінностей, і при виборі варто враховувати не лише тип, але й те, залежна конструкція чи незалежна. Для одного користувача цілком достатньо пружин «Боннель». А ось для двоспального ліжка більше підходить «Покет Спрінг» – незалежний пружинний блок.

Помилка № 3: неуважність при купівлі

Якщо вирішили придбати матрац, варто поставитися до цього процесу дуже уважно. Адже його вибирають не на 1-2 роки, а як мінімум на 10-15. Приділіть більше уваги перевірці всіх параметрів. Як мінімум варто полежати на матраці, помацати його. Варто звертати увагу на такі моменти:

  • перевірте, чи підходить модель до розмірів ліжка. Матрац не повинен бути більше, адже просто не поміститься, чи менше – такий буде ковзати;

  • оцініть жорсткість. Якщо вибираєте для односпального ліжка, то орієнтуватися на вподобання, коли ж необхідний виріб для двоспального, то краще брати середньо-жорсткий або двосторонній;

  • спробуйте полежати. Якщо вибираєте в інтернеті, дізнайтеся максимум інформації в консультанта, можливо, у вашому місті є салон, де можливо провести «тест-драйв».

Обов’язково перевірте, з яких наповнювачів складається матрац, впевніться, чи немає на них алергії. Перевірте чохол – склад, конструкцію, чи є можливість його прати чи чистити іншим способом. Також не варто відкладати купівлю наматрацника, який захищає виріб від бруду, вологи, механічних пошкоджень.

Автор: Дмитро Кіркоров

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Акустическое проектирование концертных заловАкустическое проектирование концертных залов19:30 16.06.2021

    Из чего состоит акустическое проектирование и что это такое? В первую очередь стоит обозначить, что акустическое проектирование — это комплекс необходимых действий на стадии подготовки к строительству помещения.

  • Свойства комплексного лечения наркоманииСвойства комплексного лечения наркомании11:20 16.06.2021

    Наркотические вещества являются довольно актуальной проблемой промеж нынешних молодых людей. Давно ушли те времена, когда их употребляли только заключенные и неблагополучные личности.

  • Как правильно выбрать спортивный гаджет? 5 важных факторовКак правильно выбрать спортивный гаджет? 5 важных факторов14:33 15.06.2021

    С приходом лета кто из нас не вспоминает о зимних обещаниях обязательно похудеть к началу сезона? Хватит перебирать гардероб, пора взять себя в руки. И начать занятия спортом поможет фитнес-браслет – полезный и стильный аксессуар, который отлично дополнит ваш образ.