У майбутніх iPhone замість фізичних кнопок з'являться сенсорні сурогати

10:29, 23.04.2024

За повідомленнями мережевих джерел, компанія Apple уклала угоду з тайванським виробником Advanced Semiconductor Engineering на постачання ємнісних модулів system-in-a-package (SIP) для майбутніх смартфонів серії iPhone 16. Такі модулі Taptic Engine дадуть змогу замінити традиційні кнопки сенсорними аналогами з тактильною віддачею.

У повідомленні сказано, що Apple планує замінити обидві фізичні кнопки на ємнісні аналоги, які все ж забезпечать тактильну віддачу. Такі кнопки визначають силу натискання та імітують ефект взаємодії зі звичайною кнопкою за допомогою спеціального механізму, що генерує вібрацію. Зазначимо, що Apple цілком могла замовити ємнісні модулі в рамках підготовки і до інших майбутніх виробничих планів, тому цей контракт може бути не пов'язаний з iPhone 16.

Раніше ЗМІ писали, що Apple має намір оснастити iPhone 16 сенсорними кнопками з тактильною віддачею і всередині компанії цей проєкт був відомий під ім'ям Bongo. Однак пізніше з'явилася інформація, що розробникам не вдалося вирішити всі технічні проблеми, і від реалізації проекту довелося відмовитися. Це означало, що в iPhone 16 залишаться традиційні механічні кнопки.

Більш ранні чутки говорять про те, що iPhone 16 все ж таки буде оснащений механічними кнопками, причому до перемикачів гучності і живлення додасться ще один. Йдеться про нову кнопку з підтримкою розпізнавання сили натискання і призначену для зйомки фото і відео. Також очікується, що користувачі зможуть задіяти нову кнопку для зміни масштабу, для чого буде достатньо провести пальцем уздовж перемикача. Легке натискання на кнопку дасть змогу камері сфокусуватися, а більш тривале натискання запустить відеозйомку.

У нинішньому повідомленні про те, що Apple замовила поставку ємнісних модулів, сказано, що масове виробництво цих компонентів почнеться в третьому кварталі 2024 року. Оскільки Apple зазвичай представляє нові iPhone на початку осені, дата початку виробництва ємнісних модулів може вказувати на те, що їх використовуватимуть лише в iPhone 17.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна