У ЄС почали розслідування через застосунок TikTok Lite - він може викликати звикання

10:44, 23.04.2024

Єврокомісія оголосила про відкриття розслідування щодо соцмережі TikTok (належить компанії ByteDance), яка запустила раніше цього місяця у Франції та Іспанії застосунок TikTok Lite, у зв'язку з можливим порушенням Закону про цифрові послуги (DSA). У Єврокомісії вважають, що програма винагороди TikTok Lite, яка дає змогу користувачам заробляти бали за перегляд відео або лайки, може призвести до звикання і негативно позначитися на психологічному здоров'ї молоді.

Єврокомісія висловила стурбованість тим, що програма Task and Reward Program була запущена "без попередньої ретельної оцінки ризиків, які вона тягне за собою, зокрема, пов'язаних з адиктивним ефектом платформ, і без вжиття ефективних заходів щодо зниження ризику".

До цього, 17 квітня Єврокомісія надіслала TikTok запит із вимогою надати до 18 квітня звіт про оцінку ризиків, пов'язаних із запуском TikTok Lite, а також інформацію про заходи, вжиті платформою для пом'якшення потенційних системних ризиків, пов'язаних із цими новими функціями. TikTok не виконала цю вимогу, що і призвело до старту розслідування.

У TikTok є час до 24 квітня, щоб представити Єврокомісії звіт про оцінку ризиків. Також сервіс має до 3 травня надати іншу запитану Єврокомісією інформацію. У разі невиконання вимог регулятора відеосервісу загрожує штраф у розмірі 1 % від загального річного доходу або глобального обороту. Єврокомісія також повідомила TikTok про намір запровадити тимчасові заходи, що полягають у призупиненні програми винагород TikTok Lite в ЄС до оцінки її безпеки.

У TikTok заявили агентству Reuters, що розчаровані рішенням Єврокомісії, зазначивши, що програма винагород TikTok Lite недоступна для осіб, молодших за 18 років, і існує денний ліміт на завдання з перегляду відео. "Ми продовжимо обговорення з комісією", - повідомив представник TikTok.

Це вже друге розслідування ЄС щодо TikTok, розпочате цього року. Перше було відкрито в лютому з приводу можливого порушення відеосервісом вимог Закону про цифрові послуги, що стосуються захисту дітей і забезпечення прозорості реклами.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна