У WhatsApp знайшли вразливості, що дозволяють зламувати смартфони на Android та iOS

20:24, 27.09.2022

На сайті месенджера WhatsApp з'явилася інформація про критичну вразливість CVE-2022-36934, яка була виправлена ??в нових версіях додатків сервісу, але все ще може зачіпати користувачів, які використовують старі версії клієнта. Розробники рекомендують користувачам оновити програму WhatsApp до найбільш актуальної версії.

Згідно з наявними даними, зловмисник може використати згадану вразливість для виконання довільного коду на смартфоні жертви після відправки їй особливим чином налаштованого відео. Вразливості, пов'язані з віддаленим виконанням коду, дозволяють зловмисникам встановлювати на пристрої жертв шкідливе програмне забезпечення, включаючи програми-шпигуни, які використовуються для крадіжки конфіденційної інформації. Щодо вразливості CVE-2022-36934, то вона була визнана критичною і за індексом CVE отримала оцінку небезпеки 9,8 із 10 балів.

У цій публікації розробники WhatsApp повідомили про виправлення вразливості CVE-2022-27492, експлуатація якої дозволяє здійснити віддалене виконання коду на пристрої жертви після відправки їй шкідливого відео. Ця вразливість набула статусу серйозності «високий», а її небезпека за шкалою CVE оцінюється в 7,8 з 10 балів.

Обидві згадані вразливості виправлені у випущених нещодавно версіях месенджера WhatsApp 2.22.16.12 для споживачів та бізнесу на платформах Android та iOS. Водночас у новій версії месенджера з'явилася функція, яка спростить процес приєднання до групових чатів у WhatsApp.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна