В Індії створили національну мобільну операційну систему BharOS на заміну Android

23:37, 24.01.2023

В Індії презентували власну мобільну операційну систему BharOS. Її протестували індійські міністри комунікацій та інформаційних технологій, електроніки та інформаційних технологій, а також освіти, повідомляє видання NDTV.

Мобільну операційну систему BharOS з відкритим вихідним кодом за підтримки уряду Індії розробили фахівці компанії JandK Operations Private Limited (JandKops) у рамках програми із забезпечення індійської цифрової незалежності. Зазначається, що BharOS приділяється особливу увагу конфіденційності та захисту персональних даних користувачів, а також гнучкості її налаштування. На жаль, подробиць про налаштування повідомлень, моніторинг заряду батареї, віджети головного екрану та багато інших параметрів розробники BharOS поки не розкрили.

Нова мобільна ОС не має попередньо встановлених програм. На відміну від Android, де виробники встановлюють на смартфони як власні додатки, так і стандартні від Google, користувачі мобільних пристроїв з BharOS отримають «голу» ОС та повний контроль над дозволами, які запитують для встановлення. Такий підхід означає, що користувачів не будуть примушувати використовувати невідомі, непотрібні і незручні їм додатки та сервіси.

BharOS надаватиме користувачам доступ до програм із сервісу PASS (Private App Store Services), куди потрапляють лише ті програми, які пройшли ретельне тестування та відповідають суворим критеріям безпеки. Оновлюватиметься операційна система онлайн, як і Android. Оновлення, за словами розробників, завантажуються та встановлюються на пристрій без втручання користувача.

Наразі BharOS надається певним індійським установам, користувачі яких працюють із конфіденційною інформацією.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Операционная система IndOS составит конкуренцию Android и iOSОперационная система IndOS составит конкуренцию Android и iOS11:46 22.01.2023

    Согласно эксклюзивной информации печатного издания Business Standard, Индия работает над проектом по созданию собственной мобильной операционной системы под предварительным названием IndOS, что является совместной инициативой правительства и частных компаний.

  • Android 13 вийшов п'ять місяців тому, але проник лише в 5,2% пристроївAndroid 13 вийшов п'ять місяців тому, але проник лише в 5,2% пристроїв02:58 20.01.2023

    Понад п'ять місяців минуло з того часу, як Google випустила мобільну операційну систему Android 13. Незважаючи на те, що з моменту запуску Android 13 пройшло вже досить багато часу, ця ОС встановлена лише на 5,2% Android-пристроїв, про що свідчить офіційна статистика Google.

  • Бюджетний планшет Samsung Galaxy Tab A8 10.5 (2021) отримав Android 13Бюджетний планшет Samsung Galaxy Tab A8 10.5 (2021) отримав Android 1308:00 09.01.2023

    Недорогий планшетний комп'ютер Samsung Galaxy Tab A8 10.5 (2021) дебютував у грудні 2021 року з встановленою Android 11, а зараз для нього вийшла фінальна Android 13 з інтерфейсом One UI 5.0.


купить телефон в Одесі, Україна