Як облаштувати малогабаритну кухню: поради фахівців

11:22, 29.09.2018

Всупереч поширеній думці, маленька кухня також може бути зручною і функціональною. Просто до її облаштування потрібно підходити більш грамотно, особливу увагу приділивши плануванню і пошуку альтернативних рішень. У цій статті ми зібрали корисні поради про те, як зробити ремонт в малогабаритній кухні без допомоги професійних дизайнерів.

Ставка на білий колір

Кращий друг маленьких приміщень — це білий колір. Він візуально розширює приміщення, підсилює відчуття простору, наповнює його світлом і повітрям. Може здатися, що білі стіни непрактичні і швидко покриються жирними плямами. Тут важливо правильно підібрати обробку: віддавайте перевагу плитці, фарбі або спеціальним мийним шпалерам. Меблі також можуть бути білого кольору. Але щоб кухня не виглядала надто стерильно, необхідно комбінувати різні фактури і відтінки.

Кухонний куток

Від звичного обіднього столу і стільців доведеться відмовитися, так як вони займають багато місця. Замість них варто купити кухонний куток, який складається з кутового дивана, столу і декількох табуретів. Кухонні куточки мають безліч незаперечних переваг:

  • вони м'які і комфортні для сидіння;

  • мають компактні габарити;

  • під сидіннями є вільне місце, де можна зберігати різні речі.

Рекомендуємо купити меблі в Тернополі Лісма. Виробник пропонує великий вибір куточків для кухні, тому кожен зможе знайти ідеальний варіант.
Варто відзначити, що кухонний куточок не підходить для вузьких і витягнутих приміщень. Тому замість нього доведеться пошукати багатофункціональні і компактні меблі для обідньої зони. Наприклад, замість звичайного габаритного столу можна встановити барну стійку, відкидний або кавовий столик.

Побутова техніка

Зберегти дорогоцінні сантиметри вільного простору можна за допомогою побутової техніки. По-перше, вона повинна бути вбудованою, а не стаціонарною. Наприклад, існують спеціальні варильні поверхні, які встановлюються на стільницю. По-друге, техніку, по-можливості, купуйте зменшених розмірів. Так, замість стандартної посудомийної машини вибирайте машину, ширина якої становить 45 сантиметрів, а замість двохдверного холодильника — однодверний.

Грамотне освітлення

Велику роль в створенні затишку в приміщенні грає освітлення. Воно має бути м'яким, комфортним для очей, рівномірним і охоплювати всю робочу і обідню зону. Від звичної схеми, коли велика люстра розташовується по центру, а над робочою зоною встановлюється підсвітка, слід відмовитися. Замість цього краще встановити точкові світильники по периметру стелі, а люстру повісити прямо над столом, де родина буде їсти.


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Где можно остановиться во Львове?Где можно остановиться во Львове?11:15 29.09.2018

    Хостелы – популярный вид жилья в современном обществе. Популярность свою апартаменты получили сначала в Европе, а затем стали пользоваться спросом и на территории Украины.

  • Задача – экономить топливо в автомобиле! Решаем с помощью трекера gps мониторингаЗадача – экономить топливо в автомобиле! Решаем с помощью трекера gps мониторинга13:25 28.09.2018

    Система глобальной навигации уже давно интегрирована в контроль и отслеживание грузов, и транспорта больших компаний. На создание программ выделялись огромные средства, требовался большой штат сотрудников и обслуживающего персонала.

  • Как выбрать портативную колонкуКак выбрать портативную колонку09:37 28.09.2018

    В прошлом, не так давно, уже существовали и были достаточно популярны переносные устройства воспроизведения музыки. Как правило, это были по тем меркам небольшие магнитофоны со встроенными колонками.


купить телефон в Одесі, Україна