Які бувають види сейфів

12:38, 21.01.2023

Захистити власні цінності від посягання на них сторонніми особами та зловмисниками бажає кожен їхній власник. Навіть якщо приміщення, де вони зберігаються, обладнане охороною та сигналізацією, то все одно така потреба нікуди не зникає. До прикладу, маленькі діти можуть зіпсувати важливі документи або грошові кошти. Для зберігання зброї в обов’язковому порядку потрібна надійна схованка – так прописано в українському законодавстві. А для коштовностей у спеціалізованих магазинах необхідне правильно облаштоване місце зберігання. Задовольнити ці потреби може магазин сейфів Svitzamkiv. В його асортименті присутні понад 600 різноманітних моделей. Як саме вони поділяються та які типи існують розберемо в даній статті.

Різновиди видів сейфів за категоріями та класами

Вибір на користь того чи іншого сейфа відбувається в залежності від реальних потреб та вимог до нього. Зрозуміло, що схованки для зберігання великої кількості документів в офісі та цінностей вдома будуть відрізнятись. Не тільки габаритами та внутрішнім об’ємом, а насамперед типом захисту конструкції. За цим параметром сейфи поділяють на:

  • Одностінні.
  • Зламостійкі.
  • Вогнестійкі.
  • Вогнезламостійкі.

Сейфи з одностінною конструкцією володіють товщиною стінок та дверей від 1 до 3 мм та простими з точки зору захисту замками. Встановлюються переважно у випадках, коли приміщення має надійну охорону, або вартість цінностей є не дуже високою. Такі економ схованки обирають для домашнього користування у приватних будинках для захисту вмісту від дітей. Або ж це спеціальні сейф-шафи для офісів, де є більш важливий загальний об’єм, а не захисні властивості. Також такий тип конструкції притаманний сейфам, які вбудовуються в стіну або підлогу.

Зламостійкі сейфи сертифікуються відповідно до міжнародних стандартів. В Україні це стандарти ДСТУ EN 1143-1 та EN 14450. EN 1143-1 регламентує класи стійкості до зламу від 0 до XII. Ці конструкції в залежності від присвоєного класу гарантують час протягом, якого грабіжник не може отримати частковий або повний доступ до вмісту. Класи S1 та S2 стандарту EN 14450 значно простіші. Потрібно розуміти, що для професійних зловмисників не стане проблемою відчинити такі схованки за час до 5 хвилин.

Для захисту від дії вогню паперових документів, грошових коштів чи фотографій потрібні вогнестійкі сейфи. В залежності від класу, вони гарантують, що під час пожежі протягом мінімум 30 хвилин температура всередині не підніметься вище 170°C. 

Проте найкращим з точки зору захисту від будь-яких видів зламу та дії вогню одночасно є конструкції з вогнезламостійкими характеристиками. У них поєднані технології зламостійких і вогнестійких схованок – подвійні металеві стінки корпусу з вогнетривким матеріалом посередині, надійні замки, товсті ригелі тристоронньої дії і т.д.

Види сейфів за типом замка

Замок будь-якого сейфа повинен бути не лише надійним, а й зручним у користуванні. Якщо власник взаємодіє з ним кожного дня, то цей аспект виходить чи не на головну роль. Саме тому при виборі сейфа тип замка є дуже важливим. Вони бувають такими:

  1. Ключові.
  2. Електронні кодові.
  3. Механічні кодові.
  4. Біометричні.
  5. Комбіновані (поєднання двох замків одного або різних типів).

Ключові замки у сейфах є найпростішими з точки зору обладнання та надійності. У сучасних моделях майже неможливо підібрати ключ, який би замінив оригінальний. Проте власнику потрібно завжди знати де він знаходиться. У разі втрати або крадіжки зробити несанкціоновану копію не складе жодних проблем.

Саме тому стали популярними електронні кодові замки. Для того, щоб їх відчинити потрібно ввести код. Якщо з'явилася потреба, то їх можна з легкістю перекодувати безмежну кількість разів. Це особливо актуально для готельного бізнесу, де у номерах розташовуються сейфи і які будуть мати багато власників протягом усього терміну експлуатації.

Найсучасніші преміум сейфи обладнуються зчитувачем відбитка пальців. Це дасть змогу максимально персоніфікувати власну схованку, адже власник буде впевнений, що ніхто крім нього не зможе її відчинити. До того ж вони мають сучасний вигляд та чудово доповнять будь-який новітній кабінет чи офіс. 

При виборі сейфів можуть виникнути безліч додаткових нюансів. Ми радимо звертатись до компанії “Світ замків” за порадою під час купівлі. Це можна зробити телефонами 050 074 13 30, 067 624 64 00, на сайті або електронною поштою info@svitzamkiv.ua

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини