Як правильно вибрати литі диски

15:25, 07.02.2022

Однією з найважливіших умов комфортної безпечної їзди на автомобілі є грамотний підхід до вибору шин. І тут питання встає про одну з їх складову – диск. Сьогодні, разом із вже звичними штампованими комплектуючими з алюмінію, виробники пропонують їх сучасніший варіант – литі диски. Популярністю у споживачів користуються вироби з литими колісними дисками польського бренду Gislaved. Купити шини Gislaved ULTRA SPEED 2 можна в спеціалізованому інтернет-магазині «Шини та Диски».

Плюси й мінуси лиття

Сьогодні багато автомобілістів віддає перевагу литим дискам при виборі коліс для свого авто завдяки оптимальному співвідношенню високих експлуатаційних якостей таких виробів і їх порівняно невисокої вартості. Своїй популярності лиття також зобов'язане:

  • невеликій вазі, що забезпечує автомобілю маневреність і динамічність, дозволяє зменшити витрати на паливо, збільшує час роботи підвіски;
  • наявності високого рівня теплопровідності, що не допускає перегрівання гальмівної системи;
  • використанню при виробництві виробів спеціального шару, що захищає його від появи оксидної плівки у вигляді іржі;
  • геометричній точності виготовлення, завдяки якій балансування досягає точної посадки.

Широка низка пропонованих моделей дозволяє конкретному авто мати ефектний яскравий зовнішній вигляд, а власникові МС проявити свій індивідуальний смак. Але разом з великою кількістю переваг литих виробів є у них і деякі «мінуси». Це стосується передусім крихкості лиття. При підвищеному навантаженні, а також при ударах диски можуть деформуватися, а в окремих випадках – просто розколюватися. Відремонтувати їх у такому разі не представляється можливим.

Як правильно вибрати литі диски

Щоб мінімізувати можливі ризики, обирати потрібно відповідні до даного автомобіля вироби. Для цього необхідно комплектувати транспортний засіб шинами з литими дисками з урахуванням низки параметрів. Найважливішими з них є:

  • ширина обода або посадочна ширина і розмір кільця або посадочний діаметр (він має бути таким же, як посадочний діаметр шини);
  • діаметр кола отворів для фіксації і їх кількість;
  • порівнянність розміру посадочного отвору і маточини авто;
  • проміжок між центральною віссю симетрії та кріпленням обода;
  • кількість виступів хампів, від яких залежить надійність фіксації шини.

Різні моделі автомобілів мають конкретні параметри, перелічені вище. Просто потрібно вибирати шини з дисками, які мають ті ж показники, що і конкретне авто. І тоді термін їх роботи «без сюрпризів» буде найбільш тривалим.

Купівля легкосплавних дисків: на що звернути увагу

Знаючи основні параметри виробів, можна вирушати шукати оптимальний для свого автомобіля варіант. Враховувати необхідно його марку і модель. Купівля дисків буде найбільш вдалою, якщо вдасться знайти вироби, призначені саме для вашої моделі. Допомогти в пошуку може таблиця відповідності певним маркам транспортних засобів. Звертати увагу потрібно і на передбачувані умови експлуатації купівлі. Наприклад, для лісистої або кам'янистої місцевості, грунтових доріг потрібні вироби міцніші, ніж для асфальтованих трас.

Важливе значення має і матеріал виготовлення дисків. Це може бути магній або алюміній. Зіставивши його властивості з майбутніми завданнями, які доведеться виконувати виробам, можна обрати кращий для себе варіант. Характерними особливостями алюмінієвих дисків є:

  • стійкість до корозії, оскільки вони покриті оксидною плівкою;
  • висока міцність і захист від механічних ушкоджень грунтом, гравієм, піском, льодом і снігом;
  • стійкість до хімічних агресивних речовин типу важких солей, реактивів проти ожеледі, побутової хімії.

Що стосується магнієвих комплектуючих, вони відрізняються високою міцністю, попри свою невелику вагу. Але також присутня на них оксидна плівка менш ефективна, чим на алюмінієвих аналогах. Тому кращими на цей час фахівці вважають легкосплавні алюмінієві сплави.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Китай присоединился к Гаагской системе ВОИС по защите интеллектуальной собственности на промышленные образцыКитай присоединился к Гаагской системе ВОИС по защите интеллектуальной собственности на промышленные образцы15:07 07.02.2022

    Всемирная организация интеллектуальной собственности (ВОИС) сообщила о присоединении Китая к договору по защите интеллектуальной собственности на промышленные образцы, который поможет китайским дизайнерам обеспечить защиту прав на свои разработки на международном уровне.

  • Спрос на электромеханические швейные машинки растетСпрос на электромеханические швейные машинки растет13:11 07.02.2022

    Как ни странно, но во времена пандемии и ковидных ограничений спрос на швейные машины не только не спал, но даже возрос. Объясняется это тем, что компании малого и среднего бизнеса набирают штаты швей-надомниц и обеспечивают их необходимой техникой.

  • Как выбрать хостинг для WordPressКак выбрать хостинг для WordPress12:54 07.02.2022

    Одной из самых востребованным систем управления контентом является WordPress. Это бесплатный движок, на котором работает около одной трети всех сайтов во Всемирной сети. Но давайте рассмотрим, как выбрать хостинг для сайта на WordPress и что следует учитывать при выборе хостинг-провайдера.