Як захистити себе від шахрайських фішингових розсилок? Поради від Київстар

13:50, 31.03.2022

Хакери продовжують атакувати! Останнім часом почастішали випадки, коли шахраї розсилають шкідливі та заражені повідомлення.

Це можуть бути хитрі повідомлення, на які одразу хочеться відреагувати: про призупинений пакет послуг, невідповідність у сумі рахунку, заборгованість, фінансові надходження, а зараз ще й про статистику військових втрат. Усе це роблять для того, щоб у важкі часи воєнного часу, коли люди потрапляють до надскладних умов, викрадати персональні дані користувача, паролі або банківські реквізити.

В жодному разі не переходьте одразу за сумнівним лінком і не відкривайте невідомі файли. Особливо, коли отримуєте повідомлення від незнайомого адресата.

Щоб захистити себе від шахрайських фішингових розсилок:

  • звертайте увагу на адресу відправника — різниця в одну літеру може бути вирішальною;
  • перевіряйте, чи немає помилок у тексті повідомлення, в іменах та назвах, аби не натрапити на підроблений ресурс;
  • ігноруйте підозрілі файли й лінки, верифікуйте отриману інформацію в офіційних джерелах.

У разі виявлення заражених файлів обов’язково повідомте про це до Кіберполіції.
Будьте пильними й дбайте про свою безпеку та своїх близьких!

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • lifecell запровадив Тарифну підпискуlifecell запровадив Тарифну підписку01:34 31.03.2022

    Відчуйте дух мобільної Свободи з Тарифною підпискою! Тарифна підписка – це послуга, завдяки якій ви зможете розумно заощадити власні кошти. Сплачуйте за 6 або 12 тарифних пакетів одразу та отримайте вигоду від 10 до 15%.

  • Київстар тимчасово скасовує роумінгові тарифи в 9 країнах ЄвропиКиївстар тимчасово скасовує роумінгові тарифи в 9 країнах Європи01:30 31.03.2022

    Мільйони українців вимушені виїхати за кордон. Це — справжній виклик для них, держави та мобільних операторів. Адже ми маємо допомагати кожному залишатися на зв’язку з рідними.

  • Стан роботи мережі Укртелеком на 30 березня 2022 рокуСтан роботи мережі Укртелеком на 30 березня 2022 року01:24 31.03.2022

    Доступ до інтернет-послуг відновлено в повному обсязі. Критична інфраструктура та національна мережа Укртелекому працюють, функціонує близько 80% районних вузлів. Тимчасово відсутні послуги у Мелітополі. В цілому в Запорізькій області працює 70% вузлів.


купить телефон в Одесі, Україна