Закриття ліги з Overwatch: чому Blizzard ухвалили таке рішення?

20:28, 29.11.2023

Амбітна ліга з Overwatch буде офіційно закрита – про це повідомили представники Blizzard. Розробник ухвалив таке рішення у зв’язку з тим, що експеримент компанії не приніс бажаного результату. Адже за шість років спеціалістам так і не вдалося зробити так, щоб кіберспорт Overwatch став таким самим популярним, як і багато традиційних видів спорту, події якого часто розглядаються на ггбет.

Що передувало ухваленню такого рішення?

Нещодавно в мережі з’явилася інформація, що компанія Activision Blizzard планує найближчим часом відмовитися від Overwatch League. Натомість, за словами офіційного представника, спеціалісти будуть більше часу та ресурсів віддавати розвитку змагальної сцени Overwatch – для цього вже обраний абсолютно новий напрям.

Найбільшого визнання ліга досягла у 2018 році, коли за проведенням кожного з організованих матчів спостерігало понад 400 000 глядачів із різних куточків планети. Проте в наступні роки популярність почала знижуватися і вже на початку 2021 року максимальна кількість спостерігачів за іграми у Play-off нараховувала менше 135 000. Ще протягом двох років компанія вживала різних заходів, щоб реанімувати перегляди. Але швидко стало зрозуміло, що в будь-якому разі не вдасться досягти навіть 1 000 000 переглядів.

Головною причиною такої досить кардинальної зміни послужив низький рівень прибутку протягом тривалого часу. З загальнодоступних джерел відомо, що чистий дохід саме від цієї ліги майже завжди становив менше 1% від заробітку компанії. Разом із тим за весь період її існування на формування призових фондів було витрачено близько 40 мільйонів доларів, тому вона займала 10-те місце серед інших кіберспортивних дисциплін.

Всі шість років команди-партнери шукали стратегію, яка б дала змогу добре заробляти на лізі і, відповідно, виплачувати розробнику заборгованість за франшизою. Але жодна зі спроб не принесла бажаного результату. Тому зараз компанія дякує всім, хто був причетний до розвитку проєкту Overwatch, і намагатиметься максимально оновити кіберспортивну програму.

На сьогодні відсутня докладніша інформація про те, як буде побудована подальша робота компанії. Проте вже повідомили, що Blizzard виплатить всім командам по 6 мільйонів доларів як компенсацію. Адже ще на початку існування цієї ліги вони були змушені купувати ліцензію вартістю 20 мільйонів доларів. Варто зазначити, що завдяки лізі Overwatch кожен клуб був прив’язаний до певного міста, як це буває в великому спорті, і привертав увагу досить великої кількості уболівальників.

Чи варто очікувати на відновлення ліги в майбутньому?

Спостереження показують, що кіберспорт в Overwatch продовжать розвивати, адже гра досі має популярність. Але тепер це відбуватиметься в новому напрямі – в Blizzard поки що не розкривають деталей. Найімовірніше, організацією та проведенням турнірів з командного шутеру найвищого рівня займатиметься ESL.

Що стосується можливого відновлення амбітної ліги Overwatch, то навряд чи це колись відбудеться. Адже за період існування попит на неї був не таким значимим і, певно, компанія Activision Blizzard не захоче знову витрачати ресурси на цей напрям. Тому її прихильникам залишається лише очікувати на нові, цікавіші події.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини