Залишайтесь на зв’язку: чи дозволено везти в літаку павербанк

14:04, 08.04.2022

Зовнішні акумулятори для гаджетів є цілою необхідністю для сучасної людини. І це не зважаючи на те, що в багатьох містах України, і тим паче Європи, є купа облаштованих місць просто на вулиці для підзарядки смартфонів.

Проте повербанк потрібен, аби не зупинятись. Велику необхідність у ньому відчувають саме мандрівники, які долають тисячі кілометрів, аби дістатися іншого куточку планети. У літаку дуже зручно проводити час у смартфоні, читаючи книгу, вивчаючи мову чи дивлячись фільм.

Проте заряду може не вистачити до кінця польоту. Саме тут знадобиться зовнішній акумулятор. Та чи дозволено їх мати з собою в літаку?

Портативний зарядний пристрій: брати чи не брати в літак

Деякі заборони справді стосуються перевезення повербанків у літаку. Це правило розповсюджується на перевезення таких аксесуарів для телефонів оптом https://mobo.net.ua/page/drop_b2b у промислових масштабах у вантажних відсіках. До того ж їхній заряд не повинен перевищувати 30?%.

Ці обмеження встановлені через можливість займання літій-іонних акумуляторів. Компоненти такого пристрою можуть мимовільно спалахувати, що провокує пожежу в літаку.

Та одна портативна зарядка на руках у пасажира не несе такої небезпеки. Саме тому вона не підпадає під цю заборону у 99?% випадків.

Інші обмеження:

  1. Не можна мати понад два повербанки на пасажира.
  2. Потужність пристрою має бути не більше 100 Вт/год (якщо більше — потрібен дозвіл).

Сміливо беріть до літака зовнішній акумулятор, ноутбук і іншу техніку з батарейками. Ці пристрої можна брати із собою в ручній поклажі. Здебільшого такі пристрої не дозволяється перевозити лише в багажному відсіку.

Поради

Якщо ви ще не маєте повербанка, але плануєте купити його для подорожі за кордон, зверніть увагу на його вагу.

Кожна авіакомпанія визначає свій список обмежень щодо речей, які пасажири можуть узяти із собою. Зазвичай це також стосується габаритів та ваги багажу. У різних класах комфорту ці значення відрізняються. Наприклад, в економкласі людям дозволяється перевозити менше речей, ніж у бізнес-класі. Це стосується як ручної поклажі, так і речей у багажному відсіку.

Обираючи повербанк із більшою місткістю, ви отримуєте пристрій більшого розміру та ваги. Хоч портативний зарядний пристрій не дуже тяжкий (приблизно 250 грамів) та компактний (42 x 73 x 22 мм), це все одно додасть вам клопоту під час спроби помістити його разом з усіма речами до ручної поклажі.

Аби на перевірці в аеропорту вам не довелось позбуватися своїх речей, заздалегідь зважте валізу чи сумку вдома.

У такому випадку краще купити менший power bank, або ж заплатити за можливість перевезення більшої кількості речей із собою.

"Джерело: mobo.net.ua"


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини