Zoom та інші компанії, що виросли в епоху пандемії, стрімко втрачають популярність в інвесторів

13:43, 19.12.2023

Zoom Video Communications більше не буде частиною індексу Nasdaq 100. У 2023 році акції компанії відставали від усіх основних фондових індексів, піднявшись лише на 5,7 %, оскільки фундаментальні показники розробника ослабли, а аналітики Волл-стріт знизили очікування щодо зростання. Акції Peloton Interactive і Teladoc Health впали на 23 % і 13 % відповідно, а DocuSign шукає покупця після значного уповільнення зростання.

Акції розробника програмного забезпечення для відеоконференцій Zoom зросли майже на 400 % 2020 року, коли інвестори вклали кошти в компанії, які були готові отримати вигоду з обмежень, спричинених пандемією. Але зростання тепер різко впало: працівники повернулися в офіси, а конкуренція посилилася. Зростання продажів уже понад рік виражається однозначними цифрами, що далеко від тризначних показників за квартал, про які компанія повідомляла під час пандемії.

Стратеги з Волл-стріт втратили інтерес до компанії: близько 70 % аналітиків, які відстежуються Bloomberg, рекомендують акції "тримати" порівняно з 41 % у червні 2020 року. Очікується, що зростання виручки Zoom залишиться на низькому рівні протягом наступних кількох фінансових років. Zoom не тільки втратила центр уваги фондового ринку - вона перестала бути частиною культурного духу часу. Бізнес-орієнтовані офісні застосунки стали критично важливою інфраструктурою 2020 року, оскільки всім, від бізнесу до освітніх установ, довелося почати працювати віддалено. Сьогодні багато хто покинув платформу, що знизило зростання і прибутковість.

Щоб поліпшити ситуацію, Zoom пропонує розширений набір застосунків для бізнесу, як-от програмне забезпечення для контакт-центрів і постійний чат, аналогічний Slack від Salesforce. Zoom Phone, одна з найважливіших додаткових ставок компанії, за квартал залучила 7 мільйонів платних користувачів. Проте, ці пропозиції поки що не змогли істотно повернути назад стагнацію зростання доходів.

Zoom також шукає можливості розширення сфери діяльності за рахунок придбання готових бізнесів. Зокрема, компанія провела переговори про можливе відновлення придбання виробника програмного забезпечення Five9, початкова багатомільярдна угода з якою зірвалася у 2021 році.

Варто зазначити, що не всі компанії, які помітно зросли під час пандемії, постраждали після її закінчення: акції компаній потокового відео Roku і Netflix зросли на 136 % і 60 % відповідно. А сервіс доставки їжі DoorDash нещодавно потрапив у Nasdaq 100 після бурхливого зростання на 108 %.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна