Огляд клавіатури A4Tech Fstyler FK25: на перший погляд просто, на другий – досить добре!

17:00, 03.05.2022

A4Tech Fstyler FK25 - доступна клавіатура з цінником менше $15, якій додали підставку для смартфона та опцію заміни різнокольорових панелей. В огляді спробую розібратися, чи не помилитеся, якщо станете власником цього пристрою. Також розповім про всі можливості клавіатури та її головні відмінності від аналогів у своїй ціновій категорії. Деталі далі.

Основні характеристики клавіатури A4Tech Fstyler FK25

  • Основний колір: чорний або білий
  • Кількість клавіш 102 (86+16 на цифровому блоці)
  • Клавіша функцій (Fn) 12 шт. з можливістю відключення
  • Інтерфейс підключення USB
  • Довжина кабелю 1.5 м
  • Габарити 396х145х25 мм


Комплектація

A4Tech Fstyler FK25 запакована у міцну коробку з картону. Забарвлення стримане, але інформативне. Усередині для клавіатури передбачений надійний каркас, так що при транспортуванні до вас пристрій не постраждає.


В комплект входить клавіатура, змінна кольорова панель та посібник користувача.

Дизайн, Корпус, Клавіші

A4Tech Fstyler FK25 - повнорозмірна провідна клавіатура. Для огляду та щоденної експлуатації вибрав білий варіант, але на фото можете бачити і чорний. За вартістю обидва варіанти можна порівняти, за можливостями також.

Основний колір корпусу є чорним або білим. Додатковий колір приносить змінна верхня панелька. Вперше стикаюся з таким цікавим дизайнерським рішенням. Тому що ця панелька не просто шматок пластмаси, а ще й підставка під смартфон. У неї можна поставити смартфон навіть у чохлі, якщо аксесуар не дуже товстий. Заміна панелі – справа 5 секунд. Зізнаюся, що рішення з кишенькою цікаве та обов'язково записую його у переваги.


Продовжу про особливості конструкції. Кути корпусу виконані заокругленими.

Поверхня – матовий пластик. На кнопках також обійшлися без глянцю. За будь-якого освітлення позначення зчитується добре.


Літери, як українського та російського, так і латинського алфавіту сірого кольору. У чорній версії – білі.

Права та ліва клавіші Shift широкі, Backspace та Caps lock також великі. Клавіша Enter довгаста, але без повороту у висоту.

З цифровим блоком працювати зручно. Він відокремлений від основних клавіш, а над ним логотип серії та три індикатори: Num Lock, Caps Lock, Scroll Lock. Підсвічування спалахує м'яким салатовим кольором.

Клавіші-стрілки особливо не відокремлювали, але й у розмірах не обмежували.

У клавіатурі, що оглядається, передбачені мультимедійні можливості за рахунок подвійних функцій, які призначили на клавіші F1-F12. На клавіатурі мультимедійні кнопки позначили ярликами, що додає комфорту власнику.

Використовувати клавіші подвійного призначення можна за допомогою клавіші FN в нижній частині клавіатури. Якщо затиснути FN + ESC, режим мультимедійних функцій блокується для випадкового натискання. На коробці з клавіатурою можна розшифрувати значення мультимедійних клавіш.

На клавіші «O» та «P» додали опцію перемикання робочого режиму клавіатури з операційної системи Windows на Mac.

Всі клавіші на клавіатурі A4Tech Fstyler FK25 мають заокруглені краї по контуру. Якщо активно набираєте текст і швидко переміщаєтеся пальцями на клавіатурі, клавіші не деренчать і не залипають.

Натискання на тонкі клавіші м'яке та не галасливе. Хід комфортний за висотою і передбачуваний. Я дійсно відчував, що клавіша натиснута чи ні навіть у перший день початку підготовки огляду. Тому що цю клавіатуру використовував як основну два тижня безперервно і для написання оглядів, і при роботі в графічних редакторах, і в програмах монтажу відео.


З далекого довгого ребра виходить гнучкий кабель довжиною 1,5 м. На вході він отримав захист для запобігання надмірному вигину та втрати контакту. Обплетення з тканини відсутнє, але гума навколо кабелів не найтонша.

На тильній стороні клавіатури все рівно та просто. Найголовніше, чого тут немає – відкидних пластикових ніжок. Але як на мене, корпус спочатку піднятий на висоту, зручну для тривалого набору тексту.


Щоб забезпечити стійкість корпусу на столі та виключити ковзання, додали п'ять м'яких прогумованих ніжок.

Що буде, якщо пролити воду або чай на клавіатуру? Виробник обіцяє й надалі надійну та повноцінну роботу пристрою. Реалізовано це за рахунок вбудованих канавок щодо відведення вологи. Такий тест не проводив, але певен, що вони працюють ефективно.

Висновки

Дротова клавіатура A4Tech Fstyler FK25 - пристрій для масового ринку, який вигідно відрізняється від конкурентів можливістю зміни різнокольорових панелей та нішою-підставкою під смартфон. При цьому бюджетне позиціонування не вплинуло негативно на основну функцію - набір тексту. Кнопки тонкі, м'яко натискаються, хід клавіш комфортний, вони швидко повертаються у вихідне положення.

На вибір покупцю виробник пропонує чорне та біле забарвлення, плюс змінна панель яскравого кольору, для того, щоб підкреслити або доповнити свій робочий стіл контрастними елементами.

Для багатьох буде корисним повний набір мультимедійних клавіш. Підсвічування не передбачене, але це не обов'язково для пристрою вартістю $15. Підбираєте собі клавіатуру у цьому ціновому сегменті – обов'язково зверніть увагу на Fstyler FK25. А якщо зібралися відразу ж докупити підходящу мишку, тоді вам сподобається один з кольорів A4Tech Fstyler FG12S - бездротова, легка і компактна. Огляд мишки читайте тут.

Переваги:

  • Компактні розміри – мінімум місця на столі
  • Тонкі кнопки та зручні кейкапи
  • Мультимедійні кнопки із можливістю відключення
  • Змінні різнокольорові панелі
  • Вбудована підставка для смартфона
  • Швидке перемикання з Windows на Mac

Недоліки:

  • Не виявлено

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Орієнтовна ціна 449 гривен
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна