Огляд корпусу для ПК Cougar MX660 Mesh RGB: багато місця, підсвічування та якісні матеріали

20:16, 09.06.2022

Cougar MX660 Mesh RGB – корпус, який був обраний мною для складання ПК під себе. Спочатку комп'ютер використовуватиметься для монтажу відео, а трохи пізніше, після появи у мене відеокарти, стане ігровим.

Разом з MX660 Mesh RGB отримуємо всі переваги Mid-Tower, прозору панель із загартованого скла та трійку вентиляторів ARGB. Як показав себе корпус у процесі експлуатації та що з температурами, розповім в огляді.


Основні технічні характеристики Cougar MX660 Mesh RGB

  • Форм-фактор корпусу Mid-Tower
  • Підтримка материнських плат: E-ATX, ATX, Micro-ATX, Mini-ITX
  • Максимальна висота для кулера на процесор: 165 мм
  • Максимальна довжина блоку живлення: 200 мм
  • Передні порти вводу-виводу: 2x USB 3.0 Type-A, 1x USB 3.1 Type-C, аудіо 3.5 мм
  • Слоти розширення: 7+2 (2 на 3.5 дюйма, 5 на 2.5 дюйма або 7 на 2.5 дюйма)
  • Вентилятори в комплекті: 3 x 120 мм ARGB, 1500 об/хв, ШИМ, спереду
  • Кріплення для вентиляторів: 3 x 120 мм/2 x 140 мм спереду, 3 x 120 мм/2 x 140 мм зверху, 1 x 120 мм ззаду.
  • Кріплення для водяного охолодження: 360/280/240/140/120 мм, 360/280/240/140/120 мм на зверху, 120 мм ззаду.
  • Розміри: 495 висота x 474 глибина x 213 ширина мм.
  • Вага корпусу в коробці: 8,55 кг.

Дизайн, Матеріали, Складання

MX660 Mesh RGB – корпус не відкритого типу, як розглянутий мною раніше Cougar Blazer Essence. Але від цього він точно не втратив в можливості організації повітряних потоків.


Шасі поставляється у великій коробці із щільного картону з зображеним на ній корпусом, логотипом та деякими характеристиками. Всередині корпус у зібраному вигляді, пакет з усіма гвинтами та інструкція по встановленню компонентів та їх сумісність щодо габаритів.


MX660 Mesh RGB з лицьової сторони – масивна сітчаста панель чорного кольору. Торці спереду на боках з невеликим загином, за решіткою три вентилятори ARGB VK120, які поставляються разом із корпусом. Тут же пиловловлююча сітка.

Зазначу, що добиратися до неї не дуже просто, якщо вирішите провести чищення. Аналогічна, але більш проста, ситуація з сіткою на нижній панелі.


По лівій стороні прозора панель із загартованого скла, через яку ви можете вільно бачити внутрішні компоненти вашого ПК. Так що намагайтеся потрапити у колірну гаму та відповідно підбирати компоненти! Уточню, що панель не тонка і важка. Замість шурупів для її кріплення на корпус використовують металеві рамки. Це зручно!

Права сторона корпусу – металева з’ємна панель. За нею ховаємо дроти. Місця для впорядкованого кабель менеджменту достатньо. Але мене порадувало, що якщо я не впорядкую дроти за суцільною правою панеллю одразу, трагедії не виникне. Безлад все одно ніхто не побачить.

Покупцеві достатньо точок фіксації стяжки для кабелів.

Зверху - дихаюча чорна решутка на магніті, яка одночасно служить протипиловим фільтром.


Внутрішньої ширини достатньо для розміщення великої материнської плати E-ATX та відеокарти завдовжки до 410 мм.

Внизу сітчастий фільтр для вентилятора блоку живлення, а також чотири великі прогумовані ніжки.

У задній частині корпусу немає нічого особливого. Тут фільтрів немає, але я не затягуватиму з установкою ще одного вентилятора.


Складання корпусу та добірка матеріалів мені сподобалася.

Можливості


Почну розділ можливостей із трьох вентиляторів ARGB VK120. По-перше, світіння у них на три сторони. По-друге, досить яскраве. Кожен із вентиляторів VK120 оснащений гідродинамічним підшипником преміум-класу та функцією ШІМ, а значить власник отримує більш надійну та безшумну роботу цього елемента охолодження.


Важливо, що вентилятори підтримують підключення до материнських плат для синхронізації підсвічування всієї системи. Але тут уже сама материнка має підтримувати цю функцію. Моя підтримує.


Не менш важливо, що корпус дозволяє встановити відеокарту горизонтально і вертикально. Якщо ви не ставите вертикально, можна встановити 2.5-дюймовий лоток для накопичувача SSD.

Зовні, на стику верхнього та лицьового торця майданчик із кнопками та роз'ємами. Тут клавіша живлення, увімкнення/вимкнення підсвічування, роз'єм для навушників та мікрофона, один USB 3.1 Gen-2 Type-C та два USB 3.0. Гарна добірка! От тільки для моєї материнської плати потрібен додатковий модуль, щоб я міг підключити Type-C.


Тестування

Щоб перевірити можливості корпусу Cougar MX660 Mesh RGB та його місткість, мною зібрано систему на базі процесора AMD Ryzen 5 5600G. Трохи згодом до збірки додам відеокарту Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 3050 Gaming OC 8G 8GB GDDR6. На першому етапі складання без відеокарти система не виділятиме дуже багато тепла, але вже зможе показати об'єктивну картину з циркуляції повітряних потоків.


Тестовий стенд

  • Процесор: AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz/16MB (100-100000252BOX) sAM4 BOX
  • Материнська плата: ASUS TUF GAMING X570-PLUS
  • Пам'ять оперативна: IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK 2*8 ГБ 3600 МГц
  • Пам'ять постійна: GOODRAM SSD CX400 GEN.2 SATA III 2,5 512 ГБ
  • Охолодження: боксовий кулер
  • Блок живлення: DeepCool PM800D 800 Вт

Вимірювання результатів проводив у приміщенні з температурою навколишнього середовища 22 градуси за Цельсієм. Тест показав, що процесор залишався в температурному режимі 55-65 градусів навіть за максимальних навантажень. Звичайно, це заслуга не тільки гарної вентиляції всередині корпусу, а й системи охолодження ПК. Уточню, що на майбутнє планую ставити потужнішу рыдинну систему охолодження. Але вже зараз не потрібно крутити вентилятори на максимальній швидкості, щоб отримати бажані результати.

Важливо, що верхні вентилятори та радіатори не є обов'язковими і, як ви помітили, у тесті їх не було, але купувати планую.


Висновки

Cougar MX660 Mesh RGB виробник оцінив у 4199 грн, це зараз близько $125. Багато металу, прозора панель із загартованого скла та трійка вентиляторів з ARGB підсвічуванням на передньому торці цього коштують.

Є невеликі нюанси із зручністю чищення сіток на лицьовій панелі та в нижній частині корпусу. Їх не просто дістати, хоча впевнений, що робити це частіше ніж 2-3 рази на місяць ви не будете. Якщо немає досвіду, можете запнутися на кабель менеджменті і доведенні його до ідеалу. Але і тут, вивчивши інструкцію, точно впораєтеся. Обіцяю, буде цікаво! Тож рекомендую корпус MX660 Mesh RGB выд Cougar.

Переваги

  • Якісна добірка матеріалів
  • Відмінне складання
  • Прозора панель із загартованого скла
  • 3 вентилятори 120 мм у комплекті з ARGB підсвічуванням
  • Вертикальне та горизонтальне розміщення відеокарти
  • Співвідношення ціна/якість

Недоліки

  • Складно чистити протипилову сітку на передній панелі

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість – 4199 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна