Огляд smart-чайника AENO EK7S: розумні функції у поєднанні з якісними матеріалами

08:34, 11.12.2022

Smart чайник AENO EK7S — один із найдосконаліших чайників, які довелось бачити.

По-перше, користувачу доступна функція смарт управління через мобільний телефон для віддаленого керування та інших налаштувань, про які розкажу далі. По-друге, сам чайник виготовлений з якісних матеріалів, має подвійні стінки для зберігання тепла та сучасний цифровий екран. Про мої враження від користування чайником та про всі його особливості розповідаю у огляді.

Дизайн та Корпус

Чорний колір smart чайника AENO EK7S надає йому вишуканого вигляду, а елементи з глянсового та матового пластику, комбіновані між собою, лише підкреслюють сучасний дизайн.

Матові – підставка, яка дозволяє приховати зайвий кабель знизу і розмістити чайник зверху без необхідності обирати для нього спеціальну позицію, а також ручка і верхня кришка з носиком.

Глянсова – зовнішня сторона чаші, на якій білим напівпрозорим кольором нанесені лого бренду та іконки клавіш. Повноцінним білим кольором світиться лише світлодіодний дисплей, якщо пристрій підключено до електромережі.

Габарити: 212х162,3х262 мм, вага 1,14 кг.

Корпус виглядає досить стильно та сучасно, особливо коли пристрій увімкнений в розетку і на екрані підсвічується інформація про поточну температуру води. Особливо ефектно такий екран діє на тих, хто раніше не бачив такої «магії» і зустрічається з розумним чайником вперше.

Ззовні в нас пластик, а от всередині – нержавіюча сталь. Разом – подвійна стінка, за якої вода при кип’ятінні не контактує з пластиком та ще й більш довгий час тримає температуру. Маємо майже термос.

В особливостях конструкції проявляється енергоефективність моделі. Адже щоб повторно закип’ятити воду через деякий час знадобиться менше енергії, чайник EK7S значно довше тримає тепло, якщо порівнювати з моделями без подвійної стінки.

Кришка з матового пластику дуже герметично закривається і зверху на ній не утворюються вологі ділянки від час кип’ятіння води.

Ручка зручна, навіть дуже велика рука охоплює її без необхідності торкатися чаші. Хоча якби було б і інакше, то це не проблема. До корпусу можна торкатись навіть після кип’ятіння води – він теплий та безпечний для дітей.

На ручці розмістили всього одну клавішу для відкривання кришки.

На корпусі розмістили ще чотири сенсорні клавіші: для увімкнення і нагріву, вибору параметрів нагріву та зміни температури.

Нажимаєте на нижню клавішу і чайник кип’ятить воду до 100 °C. Але тільки у випадку, коли пристрій ще не підключили до застосунку і він не переналаштований під потреби власника клавішами на корпусі.

Водомір ззовні відсутній. Лише з середини видно об’єм води. Мінімальна рекомендована місткість – 500 мл. Максимальна місткість 1,7 літра.

По матеріалам та збірці без нарікань. По дизайну можу зробити наступний висновок – чайник точно підходить для сучасної кухні і в оточенні інших розумних приладів для дому не буде виглядати неандертальцем.

Кип’ятіння води

Запускаємо чайник на кип’ятіння. Заявлена потужність – 1850-2200 Вт.

Нас цікавить рівень шуму та швидкість. По першому – не дуже шумно, але розуміння того, що чайник увімкнувся матимете. Застосунок у смартфоні на відстані в 1 м від чайника показав 37-40 дБ. Але це не найточніший прилад. На відстані в 3 метри показник склав – 27-32 дБ. А це вже навіть з суттєвою похибкою у вимірюваннях – не гучно.


По другому питанню – чайник кип’ятить 1,7 літр води за 6 хвилин і 7 секунд. Це недовго. Початкова температура води – 15 градусів. До 70 градусів нагрів займає 3 хв 47 с, а до 90 - рівно 5 хв. Присутній захист від перегріву при кип'ятінні.

Застосунок дає можливість підігріти воду до температури 40,55, 80, 90 і 100°C. Для багатьох було б достатньо і одного варіанту – максимального, але експерти з чаювання оцінять таку можливість, адже деякі трави потребують більш тонкого та прискіпливого заварювання на температурах нижче 100 градусів по Цельсію. Прикладів, коли така функція буде корисною безліч - молоді матусі, що розводять їжу для своїх малюків, також хороший приклад.

Застосунок AENO

Послідовність додавання чайника в застосунок AENO дуже проста:

  • Увімкнули пристрій в електромережу
  • Відкрили застосунок на смартфоні або планшеті під iOS/Android
  • Обрали через інтерфейс додавання нового пристрою
  • Ввели параметри своєї домашньої Wi-Fi мережі
  • Чайник з’явився в додатку

Інтерфейс застосунку простий та непереобтяжений інформацією.

Через застосунок можемо:

  • Увімкнути підтримку температури води (таймер розрахований на 24 години)
  • Вказати режим роботи – кип’ятіння або нагрів
  • Налаштувати графік закіпань
  • Задати точність температури до градуса або обрати з запропонованої: 40°C, 55°C, 80°C, 90°C, 100°C (такі ж значення пропонуються при виборі температури на самому чайнику)

Крім того застосунок дає можливість керувати чайником голосом через Google Assistant, Siri, Amazon Alexa.

Висновки

Smart чайник AENO EK7S – ще один представник лінійки розумних пристроїв для забезпечення комфортного побуту в вашій оселі. Кому цікаво, то огляд Хітеру від AENO, який працює по інфрачервоному+конвекційному методу обігріву, вже публікувався на порталі Smartphone.ua. Але це лише два пристрої, на офіційному сайті AENO їх набагато більше і вони доступні в Україні.


Чайник EK7S від AENO, в першу чергу, дуже добре виконує свою основну функцію – нагрівання води, причому до заданої користувачем температури. Пристрій швидко закипає та при цьому його корпус залишається прохолодним на дотик.

По-друге, завдяки подвійним стінкам, чайник добре тримає температуру та може в режимі онлайн її відображати у застосунку на смартфоні.

По-третє, чайник можна увімкнути віддалено, не встаючи з дивану та не відволікаючись від фільму чи роботи за ноутбуком у сусідній кімнаті.

Загалом AENO Smart Kettle EK7S точно знадобиться в сім’ї, яка полюбляє розумні гаджети, але і для тих хто підбирає пристрої під інтер’єр дана модель також буде цікавою. А по набору своїх функцій вона на 100% має задовольнити кожного покупця.

Наостанок згадаю про посібник користувача, який йде в комплекті з чайником. Він містить багато порад щодо безпеки використання та рекомендації щодо очищення та видалення накипу. Ознайомтесь з ним перед початком роботи з пристроєм.

Переваги:

  • Сучасний дизайн
  • Конструкція зберігає тепло
  • Вода при кип’ятінні не контактує з пластиком
  • Показує температуру в режимі реального часу під час роботи на LED дисплеї
  • Швидко кип’ятить
  • Має застосунок для віддаленого управління
  • Гарантія 24 місяці

Недоліки:

  • У продажу наявний лише чорний колір корпусу
  • Конструкцією не передбачено фільтр від вапняного нальоту

 

 

 

 

 

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна