Google представила Pixel 8a - смартфон за $499 з флагманським чипом і 120-Гц екраном

22:57, 07.05.2024

Компанія Google анонсувала середньобюджетний смартфон Pixel 8a з поліпшеним 120-Гц дисплеєм, новим чипом Tensor G3, як у флагманських Pixel 8 і 8 Pro, а також підтримкою оновлень програмного забезпечення протягом 7 років. При цьому виробник зберіг ціну в $499 як у попередньої моделі Pixel 7a.

Незважаючи на сьогоднішній гучний анонс нових продуктів від Apple, Google теж не залишилася осторонь і представила оновлену модель бюджетного смартфона Pixel 8a, який отримав низку значних поліпшень порівняно з попередником.

Зокрема, у Pixel 8a тепер встановлений дисплей із частотою оновлення 120 Гц, що раніше було доступно тільки на флагманських моделях Google. Екран діагоналлю 6,1 дюйма отримав високу роздільну здатність 2400 x 1080 пікселів. А підтримка операційної системи обіцяна на 7 років вперед - смартфон отримуватиме оновлення до 2031 року, тобто від Android 14 до Android 21.

Інше важливе поліпшення - встановлення нового процесора Google Tensor G3, який раніше знову-таки використовувався тільки на флагманському Pixel 8. Це чіп останнього покоління з поліпшеною продуктивністю та енергоефективністю. Інші характеристики загалом повторюють торішню модель Pixel 7a. Це 8 Гбайт оперативної пам'яті, 128 Гбайт вбудованої пам'яті, захист від води і пилу IP67, сканер відбитків пальців на екрані та інші функції. Набір камер також залишився колишнім - основний модуль на 64 Мп (f/1.89) і ширококутний датчик на 13 Мп (f/2.2). Фронтальна камера також 13-мегапіксельна (f/2.2).

Що стосується дизайну, то Pixel 8a став більш округлим і менш квадратним порівняно з Pixel 7a. Своєю формою новинка нагадує Apple iPhone 7. Доступні варіанти чорного, білого, зеленого і синього кольорів. Pixel 8a отримав батарею на 4492 мАг з підтримкою швидкої зарядки на 18 Вт.

Попередні замовлення Pixel 8a вже відкриті, а продажі стартують 14 травня. Зазначається, що Google поки не планує знижувати ціну на торішню модель Pixel 7a, тож доведеться вибирати між цими двома версіями в одному ціновому сегменті.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна