Смартфон iPhone 15 проти iPhone 14 - який обрати та купити?!

13:06, 11.05.2024

iPhone 15 vs iPhone 14

Ще рік не пройшов з моменту презентації на якій Apple представила світу плеяду нових iPhone. Чим новітній iPhone 15 початкового рівня відрізняється від старого iPhone 14? Який вибрати, купити та насолоджуватись – деталі далі.

Найбільші зміни у iPhone 15

Зміни, всупереч видимості, цього разу зовсім не косметичні. Найдешевший "п'ятнадцятий" https://www.istore.ua/catalog/iphone/iphone-15/ насамперед розпрощався із вирізом в екрані (так звана виїмка, відома ще з часів iPhone X 2017 року) на користь "динамічного острова", який вперше з'явився рік тому в iPhone 14 Pro.

Друга ключова зміна - відмова від кабелю Lightning (присутнього починаючи з iPhone 5) на користь USB-C. Цю зміну нав'язав Європейський Союз, і iPhone стали останніми, хто її прийняв, оскільки симетричний USB вже доступний в iPad і Macbook.

Далі про зміни в окремих елементах:

  • Камера. Великі зміни торкнулися і камери - основний об'єктив з роздільною здатністю 12 Мп був замінений на матрицю з роздільною здатністю в чотири рази вищою, тобто 48 Мп. З точки зору маркетингу це суттєва зміна, адже першим iPhone з 12-мегапіксельним сенсором стала архаїчна модель 6S 2015 року (апертура, розмір модуля та лінзи в них зовсім різні). Вища роздільна здатність матриці не означає автоматично кращих фотографій, але оскільки айфони, навіть найдешевші, завжди славилися чудовими фото-відео можливостями, в цьому плані він теж не повинен бути поганим.
  • Дисплей. iPhone 15 і 14 мають дуже схожі розміри та вагу. Діагональ дисплея також ідентична, хоча у "п'ятнадцятої" версії пікова яскравість набагато вища, тож при яскравому сонячному світлі вона має бути помітнішою.
  • Швидкість роботи/Продуктивність. Процесор було змінено. Останнім часом стало традицією, що новий базовий iPhone успадковує компоненти та функції від старшої моделі Pro, і цей випадок нічим не відрізняється - в iPhone 15 використовується процесор від iPhone 14 Pro. Однак зміни не настільки значні, і старий процесор з маркуванням A15, як і раніше, дуже ефективний. Однак не виключено, що iPhone 15 отримуватиме оновлення iOS ще на рік - Apple обіцяє щонайменше 5 років оновлень, але іноді цей термін ще довший. Що ж, про таку тривалу підтримку користувачі Android-смартфонів зазвичай можуть тільки мріяти. Інша справа, що смартфон ми міняємо частіше, ніж раз на 5 років.

На думки редакції порталу Smartphone.ua 15-й слід обирати насамперед людям, яким важлива зарядка через USB-C і які надають перевагу екранному вирізу Dynamic Island, а не старій "виїмці".

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна