7 способів економії на препаратах при ГРВІ: еквівалентні лікарські засоби і акції

21:48, 10.02.2023

Хворіти задоволення нині дороге! Якщо в сім'ї застудилася одна людина, то призначені лікарем ліки вийдуть на суму під 500 грн. А на сім'ю із трьох осіб, де ще й маленька дитина, піде із сімейного бюджету до 2000 грн.

Противірусний засіб, ліки від болю в горлі, кашлю, жарознижувальні, порошки, що знімають симптоми та полівітаміни для підняття імунітету. Якщо порахувати за середніми цінами, то й виходить визначена вище сума. Довідник еквівалентності лікарських засобів rx.ua дозволить суттєво знизити витрати і використати щось з того, що вже є в домашній аптечці. Але слід пам'ятати, що ГРВІ – штука підступна. Можна підхопити її не раз. У результаті сума на сім'ю виходить солідна.

Що робити, щоб перебіг хвороби не затьмарив матеріальні проблеми? Чи можна економити на ліках не на шкоду здоров'ю?

  1. Як визначити, де придбати ліки
  • зателефонувати до єдиної довідкової аптеки та дізнатися за необхідний препарат та цінник у різних районах міста
  • зайти в інтернет та подивитися, які сайти пропонують призначені медикаменти. З'ясувати, чи входить доставка.

Таким чином, все це прорахувавши, вибираємо підходящий нам варіант і економимо час і гроші. Якщо різниця в ціні на околиці міста і в центрі відрізняється на трішки, то така економія не завжди рентабельна. Тому що ви витратите більше часу на дорогу туди та назад.

  1. Аналоги та еквівалентні лікарські засоби

Щоб заощадити, перегляньте діючу речовину. Адже є препарати-аналоги. Але насамперед необхідно проконсультуватися з лікарем. Що таке аналоги?

  • попереднє покоління
  • інша фармацевтична фірма – виробник
  • Американський, Європейський чи Індійський препарат

І, якщо діюча речовина в них одна й та сама, то дорогі ліки можна замінити. Як з'ясувати, яка активна речовина? На упаковці написано комерційну назву препарату. І одразу ж під ним пишеться фармацевтичне. Шукаємо підказку в інтернеті: які препарати містять цю активну речовину. І їхні фірми – виробники. Сайт де шукати опублікували вище.

  1. Акції та розпродажі

Насправді дані акції оголошують, коли йдеться про відкриття нових аптечних точок. Рідко коли зможете придбати тут щось корисне.

  1. Аптечний кіоск при лікарнях

Тут ціни трохи вищі, ніж у звичайних міських аптеках. Тому що вони розташовані в кроковій доступності від людини, яка захворіла, якій важко пройти п'ятсот метрів до іншого аптечного пункту.

  1. Товар з реклами

Який препарат варто придбати? Який не сходить із екрана телевізора? Вибір ваш, швидше за все, і впаде на те, що ви чули і знали. Так працює маркетинг. Розкручений препарат коштує дорожче, тому що реклама входить до його ціни. Аналог коштуватиме дешевше.

  1. Країна виробництва

Яким виробникам віддавати більшу перевагу? Тим, де контроль якості кращий. Вважається, що це є Європа. Допустимо, вам рекомендували ліки від кашлю. Якщо один і той же препарат виготовлений у різних європейських країнах, то можна брати той, у якого цінник нижчий.

  1. Вітаміни

Призначають для підвищення імунітету. Які ж вибрати? Можна зустріти комплекс вітамінів і за тисячі гривень. Але чи варто витрачати таку суму? Припустимо, при застуді досить купити звичайний недорогий вітамін С.

Наостанок порада від редакції порталу Smartphone.ua. Краще не хворійте та займайтеся профілактикою!

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини