Байден підписав закон про заборону TikTok у США, якщо ByteDance його не продасть

22:07, 24.04.2024

Президент США Джо Байден (Joe Biden) підписав законопроєкт, який заборонить роботу TikTok на території США, якщо материнська китайська компанія ByteDance не продасть застосунок протягом дев'яти місяців. Цей термін може бути продовжено ще на три місяці, якщо регулюючі органи побачать прогрес у виконанні вимог про продаж.

Зовсім недавно здавалося, що законопроєкт застопориться в Сенаті, але зрештою його підписав президент США. Палата представників включила законопроєкт про TikTok у пакет документів про іноземну допомогу союзникам США, що фактично змусило Сенат розглянути їх разом.

Представник TikTok Алекс Хаурек (Alex Haurek) заявив, що компанія планує оскаржити новий закон у суді, що в кінцевому підсумку може продовжити термін виконання вимог закону на час судових розглядів. Відкритим залишається питання, чи дасть змогу Китай продавати TikTok, що означає і передачу розроблених ByteDance просунутих алгоритмів, що викликають звикання й утримують користувачів у застосунку.

"Ми оскаржуватимемо цю неконституційну заборону і продовжимо інвестувати та впроваджувати інновації, щоб гарантувати, що TikTok залишиться простором, куди американці всіх прошарків суспільства можуть безпечно приходити, щоб поділитися своїм досвідом, знайти радість і надихнутися", - сказав Хаурек.

"Не помиляйтеся, це заборона. Заборона на TikTok і заборона на вас і ваш голос", - заявив генеральний директор TikTok Шоу Чу (Shou Chew), заперечуючи проти тверджень деяких законодавців про те, що вони просто хочуть вивести платформу з китайської власності.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна