Дві гри або два відео на одному екрані Galaxy Note 9 без пауз: як налаштувати

00:16, 25.09.2018

У плані багатозадачності операційна система Android, як відомо, розвинулася дуже помітно: режим розділеного екрану, "картинка в картинці" - це зручно. Та поки не без певних обмежень. Приміром, донедавна дві гри або два відео на одному екрані одночастно запустити не можна було.

Тобто, розділити екран і вивести на кожну з половинок окремий ролик чи гру можна легко. Але одночасно їх смартфон все одно не показуватиме, тільки по черзі: один ролик відтворюється, другий автоматом ставиться на паузу. Та в Samsung, здається, вирішили й цю проблему.

А чому б і не вирішити, коли обчислювальної потужність нового Galaxy Note 9, його 6 GB оперативної пам'яті та 6.4-дюймвого дисплея на таке вистачає з запасом. І з огляду на це розповімо ми про те, ..

як запускати дві гри або два відео на одному екрані Galaxy Note 9 одночасно

Значить, насамперед зазначимо, що для успішної реалізації даного "фокусу" нам окрім самого Galaxy Note 9 знадобляться також Bluetooth-навушники та/або зовнішня Bluetooth-колонка. Ну, а теперь по порядку:

#1 - встановлюємо додаток Good Lock 2018

Всі нові Galaxy, як відомо, комплектуються відразу двома магазинами додатків: Google Play та Samsung Galaxy Apps. І якщо з першого качати можна все, що завгодно, для Android, то другий пропонує додатки, розроблені виключно для смартфонів Samsung сімейства Galaxy. Одна з таких фірмових програмок називається Good Lock 2018. Скачується і ставиться вона стандартно: відкриваємо Galaxy Apps, в пошуку пишемо "Good Lock 2018", тапаємо кнопку "Встановити" і йдемо далі.

#2 - встановлюємо розширення Multi-Star

Це теж фірмова прога (точніше розширення) для Samsung Galaxy, тому качаємо і встановлюємо її ми теж через Galaxy Apps.

Две игры или два видео на одном экране Galaxy Note 9 одновременно: как настроить

#3 - налаштовуємо функцію відтворення двох відео на одному екрані

Для цього спочатку запускаємо додаток Good Lock, звідти вмикаємо MultiStar і в меню розширення активуємо опцію "Use Multi window without pausing". Саме завдяки їй Galaxy Note 9 в режимі розділеного екрану відображатиме відразу два ролика або дві гри. Одночасно, без пауз і без "плаваючого вікна". Можна протестувати дві будь-які іграшки або два ролика на вибір. Як бачимо, нічого складного. Щоправда, треба ще підлаштувати й звук, щоб він теж відтворювався коректно. Тому...

#4 - встаовлюємо SoundAssistant і ділимо звук

Це теж Samsung-івської додаток, однак завантажувати його потрібно з Play Store. Функціонал цієї програми надзвичайно широкий, та наразі нам від неї буде потрібна лише функція поділу аудіо від різних додатків. Значить, встановлюємо SoundAssistant, після завершення установки, запускаємо його, в меню тапаємо Control Audio -> Separate app sound -> Apps. А потім в списку додатків вибираємо ті, які відтворюються на розділеному екрані смартфона.

Повторимося, щоб Galaxy Note 9 звук відразу двох ігор або роликів відтворював нормально, в даному конкретному випадку підійдуть лише Bluetooth-навушники або колонки, оскільки на вбудовані динаміки і дротові навушники SoundAssistant розділяти аудіо ще не вміє. До того ж смартфон підтримує технологію Bluetooth 5, і підключити до нього навіть дві пари таких навушників або два спікера можна легко.

Тому, коли всі навушники чи спікери до Galaxy Note 9 вже підключені, то просто відкриваємо "шторку" (повністю) і знаходимо дві опції: одна підписана "Аудіовихід", а друга містить назву ваших навушників (або колонки). Тапаємо спочатку "Аудіовихід" і потім вибираємо в списку підключених пристроїв другі Bluetooth-навушники, Bluetooth-колонку чи просто власні динаміки смартфона.

Две игры или два видео на одном экране Galaxy Note 9 одновременно: как настроить

#5 - граємо у дві гри або дивимося два відео на одному екрані Galaxy Note 9 одночасно

Першим відкриваємо додаток, для якого в меню SoundAssistant ми щойно призначили перші Bluetooth-навушники, і виводимо його на розділений екран. Тепер таким же чином виводимо додаток, з яким в SoundAssistant ми призначили другі навушники (або колонку). У цій же послідовності запускаємо обидва додатки на відтворення. Якщо ви все налаштували правильно, то на екрані Galaxy Note 9 вони запрацюють одночасно, при цьому звук смартфон розділятиме на різні навушники (колонки).

Ви запитаєте, навіщо все це? Ну, по-перше, бо тільки ваш Galaxy Note 9 поки таке вміє, і для більшості Android-користувачів такий фокус ще довго буде "справжньою вуличною магією". А по-друге, наприклад, у літаку при наявності двох пар Bluetooth-навушників можна з ким-небудь подивитися два фільми або одночасно слухати різну музику. Або самому грати в іграшку і паралельно дивитися ще щось... Втім, коли Galaxy Note 9 у вас вже є, то і цій фічі ви точно знайдете застосування. За матеріалами сайту dreamwave.com.ua.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна