Голосовий асистент Amazon Alexa зможе розмовляти голосами близьких

17:12, 23.06.2022

Досить спірне з етичного погляду рішення продемонструвала компанія Amazon на конференції Re:Mars, що відбулася вчора в Лас-Вегасі. Компанія розробляє динамік, здатний говорити голосами близьких користувача - навіть якщо ті вже покинули цей світ.

Старший віце-президент компанії та головний вчений команди Alexa Рохіт Прасад (Rohit Prasad) розповів про функцію, яка дозволяє голосовому асистенту «клонувати» певний людський голос.

У демонстраційному відео дитина попросила, щоб бабуся перестала йому читати казку — сюжет цілком гідний чергової серії «Чорного дзеркала». Alexa підтвердила запит звичайним роботизованим голосом, після чого перейшла на м'якший, більш «людський» варіант, імітуючи голос одного з членів сім'ї дитини.

За словами Парсада, команда, яка відповідає за розробку Alexa, створила модель, що дозволяє асистенту генерувати високоякісну голосову матрицю, використовуючи для навчання аудіоролик менше хвилини тривалістю.

Функція перебуває у процесі розробки і поки що невідомо, коли її представлять широкому загалу. Хоча заявлено, що технологія здатна генерувати «дублікати» будь-якого голосу, Прасад спеціально підкреслив, що вона допомагає увічнити пам'ять родичів, що пішли, оскільки «так багато хто з нас втратив тих, кого ми любимо» під час пандемії COVID-19. За його словами, хоча штучний інтелект нездатний усунути гіркоту втрати, він безперечно може зберегти спогади.

Загалом техногігант має намір зробити розмови з Alexa природнішими. Помічнику додадуть низку нових функцій, що дозволяють вести більш «людиноподібний» діалог, у тому числі — ставити користувачеві питання з власної ініціативи.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна