Google представила нові АІ-функції в картах і пошуку - вони допоможуть мандрівникам

21:29, 27.03.2024

Google представила кілька оновлень, покликаних допомогти користувачам у плануванні подорожей: нові можливості перекладу, складання маршрутів штучним інтелектом, а також керовані рекомендації в Google Maps.

Цього тижня Google Maps почне підказувати користувачам, де можна поїсти і які заклади варто відвідати. На перших порах ця функція з'явиться лише в деяких містах США і Канади. Рекомендації оновлюються щотижня з різних джерел, серед яких Lonely Planet, The New York Times і OpenTable, і поділяються на три списки: "Ті, що набирають популярність", "Найкращі" за весь час і "Алмази" - не особливо популярні місця, які, однак, заслуговують на увагу.

Крім цього, в пошуку випробовується нова функція генеративного штучного інтелекту, що пропонує користувачам ідеї для подорожей. Прокладений ШІ маршрут містить додаткові відомості, на кшталт варіантів перельотів і готелів, а також пропозиції відвідати певні місця. За словами Google, з часом АІ запропонує інформацію про заклади, відгуки та фотографії - і отриманий маршрут можна буде відправити в інші сервіси Google, такі як Gmail, Docs або Maps. Поки що ця функція доступна лише тим, хто бере участь у програмі тестування Search Generative Experience (SGE).

Оновилася і представлена в січні функція Circle to Search, за відсутність якої компанія висміювала iPhone. Тепер з її допомогою можна перекласти інформацію з будь-якої частини екрана утриманням кнопки "Додому" або навігаційної панелі з подальшим натисканням значка перекладу. Донедавна функція Circle to Search була лише на Google Pixel 7 Plus і Samsung Galaxy S24, але незабаром має з'явитися і на інших пристроях під управлінням Android.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна