Nvidia відповість у суді за використання різних книг для навчання ШІ

23:14, 12.03.2024

Три автори подали позов проти виробника чіпів Nvidia. Підставою послужила платформа штучного інтелекту Nvidia NeMo, яка, як стверджують автори, без дозволу використовувала їхні книги, захищені авторським правом, для навчання.

Брайан Кін, Абді Наземян і Стюарт О'Нан стверджують, що їхні роботи були включені до набору даних із майже 200 000 книг, які використовувалися для навчання NeMo. Хоча Nvidia видалила набір даних у жовтні 2023 року через претензії про порушення авторських прав, автори стверджують, що це видалення є визнанням провини.

Поданий до федерального суду Сан-Франциско колективний позов вимагає невказаного відшкодування збитків американським авторам, чиї захищені авторським правом роботи потенційно допомогли навчити великі мовні моделі NeMo за останні три роки.

У позові згадуються конкретні назви, такі як Ghost Walk Кіна (2008), Like a Love Story Наземяна (2019) і Last Night at the Lobster О'Нена (2007). Станом на неділю Nvidia відмовилася від коментарів, а адвокати авторів не відповіли на запити про додаткову інформацію.

Цей позов додає Nvidia до дедалі більшого списку компаній, що стикаються з судовими позовами з боку письменників і медіа-гігантів, таких як New York Times.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна