Lenovo розробила шестиногого робота-собаку Daystar Bot GS

23:49, 12.03.2024

Компанія Lenovo представила шестиногого робота-собаку Daystar Bot GS. В описі машини зазначено, що "вона розроблена для комплексного збору інформації де завгодно і коли завгодно". У 2020 році компанія випустила оригінальну модель робота Daystar, а ось про нову GS-версію на офіційних онлайн-майданчиках Lenovo нічого не повідомляють. Про новинку стало відомо, оскільки Daystar Bot GS переміг у конкурсі iF Design 2024.

На сайті конкурсі дизайн iF Design 2024 про розробку Lenovo повідомляється не надто багато подробиць: "Інноваційна конструкція з шістьма ногами гарантує неперевершену стійкість і маневреність, що перевершує традиційні роботизовані платформи, що дає йому змогу з легкістю переміщатися різноманітною місцевістю". Зазначимо, що робот Daystar першого покоління оснащувався колесами.

"Завдяки вдосконаленій системі управління, передовим алгоритмам сприйняття і надійному захисту IP66, GS перевершує інших роботів у непередбачуваних сценаріях використання, і готовий забезпечити комплексний збір даних у будь-якому місці й у будь-який час", - далі випливає з опису новинки.

Судячи з опублікованого зображення Daystar Bot GS, в його передній частині встановлено безліч різних датчиків і камер. На спині робота присутнє різне навісне обладнання, яке, судячи з усього, також використовується для збору інформації про оточення. Порівняно з тим же чотириногим роботом-собакою Spot від компанії Boston Dynamics, робот від Lenovo має більше кінцівок і володіє більш широкою "мордою". На жаль, повні технічні характеристики Daystar Bot GS поки що невідомі.

На сайті конкурсу iF Design Award також зазначено, що Daystar Bot GS розроблено для бізнесу, ЖКГ і муніципального використання на ринках Азії.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна