Марк Цукерберг знову розкритикував гарнітуру Apple Vision Pro і заявив, що Quest кращий

21:27, 11.03.2024

Генеральний директор Meta Platforms Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) продовжує критикувати гарнітуру змішаної реальності Apple Vision Pro, продажі якої почалися минулого місяця. Цього разу в бесіді з партнером венчурного фонду Mosaic Ventures Бенедиктом Евансом (Benedict Evans) у соцмережі Threads Цукерберг заявив, що "компроміси", на які пішла Apple при створенні Vision Pro, роблять продукт вартістю $3500 гіршим за гарнітуру Meta Quest за $500.

"У Vision Pro багато обмежень, але я щиро дивуюся, коли інженери Meta VR заявляють, що це "по суті те ж саме", що і Quest. Apple продає практично той самий пристрій, який Meta хоче випустити через 3-5 років. Quest продається за ціною, яку Apple хоче досягти через 3-5 років", - заявив Еванс.

Очевидно, Цукербергу таке порівняння не сподобалося. "Я не думаю, що ми говоримо, що пристрої однакові. Ми говоримо, що Quest кращий. Якщо через 3-5 років наші пристрої важитимуть стільки ж, скільки їхні аналоги, або в них буде розмите зображення під час руху, або відсутність точності введення тощо, то це означатиме, що ми рухаємося у зворотному напрямі", - написав глава Meta. "Так, у їхнього пристрою вища роздільна здатність, але вони заплатили за це, пішовши на інші компроміси, які в багатьох відношеннях роблять їхній пристрій гіршим. Це не те, до чого ми прагнемо", - додав Цукерберг.

Нагадаємо, Apple продала понад 200 тис. екземплярів Vision Pro з моменту запуску попередніх замовлень у січні. Meta реалізувала 20 млн гарнітур Quest у період з моменту дебюту пристрою в 2019 році по лютий минулого року. Фінансовий звіт Meta за четвертий квартал 2023 року свідчить про те, що виручка підрозділу Reality Labs уперше перевищила $1 млрд, що в компанії пояснили сильними продажами гарнітур Quest у передсвятковий період.

Цікаво, що Еванс і Цукерберг продовжили обговорювати переваги та недоліки вищої роздільної здатності у Vision Pro. Зрештою глава Meta сказав, що рішення Apple обміняти кращу ергономіку і чітке зображення в русі на вищу роздільну здатність важко назвати "явною перемогою", особливо з огляду на те, що "роздільна здатність Quest також досить висока".

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна