Microsoft втрачає до $200 при продажі кожної Xbox - консолі подорожчають

22:52, 01.11.2022

В інтерв'ю CNBC глава Xbox Філ Спенсер визнав, що Microsoft продає ігрові консолі Xbox Series X/S нижче за собівартість, розраховуючи компенсувати збитки і отримати прибуток завдяки реалізації аксесуарів та ігор. На продажі кожної консолі Series X вартістю $499 компанія втрачає $100, на консолях Series S вартістю $299 збитки ще більші — $200 на кожній.

За винятком Nintendo виробники консолей часто продають консолі собі на збиток. Це широко поширена бізнес-практика — надолужувати втрачене за допомогою супутніх продажів, наприклад, за рахунок реалізації програмного забезпечення з відрахуванням частки прибутку розробникам платформ, а також за допомогою підписок, таких як Xbox Games Pass.

Але минулого тижня голова Xbox заявив, що компанія не зможе вічно утримуватись від підвищення цін. «Ми утримували ціни на наші консолі, ми утримували ціни на ігри та нашу підписку. Я не думаю, що ми зможемо робити це вічно… Я думаю, що в якийсь момент нам доведеться підняти деякі ціни на певні продукти, але напередодні свят ми подумали, що важливо зберегти ціни», — зізнався він.

Компанія Sony ще в серпні оголосила про значне підвищення ціни на консоль PlayStation 5, пояснивши свій крок глобальною інфляцією. У той момент Спенсер заявив, що Xbox не наслідуватиме приклад японського виробника. Хоча тепер цілком можливо, що після періоду святкових продажів компанія змінить своє рішення.

Спенсер в інтерв'ю CNBC знову підтвердив, що не вважає, що Microsoft вдасться завжди підтримувати ціни на ігри на одному рівні без змін.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна