Навіщо старим людям сидіти у TikTok

00:06, 20.05.2022

Літні користувачі TikTok використовують онлайн-платформу, яка вважається віртуальним майданчиком підлітків, щоб "кинути виклик стереотипам про людей похилого віку як про технофобів і немічних". Про це повідомляє The Guardian із посиланням на недавнє дослідження.

Дослідження показало, що зростає кількість облікових записів користувачів у віці 60 років і старше з мільйонами передплатників. "Використовуючи платформу для демонстрації своєї енергії та життєлюбності, ці “старійшини TikTok” переписують уявлення про те, як люди похилого віку повинні поводитися в соціальних мережах і поза ними".

У роботі було розглянуто 1382 відеоролики, розміщені користувачами TikTok у віці 60 років і старше, які мають від 100 000 до 5,3 млн. підписників. Загалом їх відеоролики, в яких прямо йшлося про їх вік, було переглянуто понад 3,5 мільярди разів. Дослідники виявили, що 71% цих відео використовувалися, щоб кинути виклик віковим стереотипам.

Майже кожен п'ятий із проаналізованих відеороликів висміював вікові вразливості, а кожен десятий засуджував ейджизм (дискримінацію за віком) як серед молодих людей, так і серед своїх однолітків. Інші відеоролики позиціонували літніх користувачів як переважаючих молодих людей. "Мені може бути 86, але я все ще можу танцювати тверк краще за вас", - йдеться в одному ролику.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Гель для інтимної гігієни – делікатне та якісне очищенняГель для інтимної гігієни – делікатне та якісне очищення23:38 19.05.2022

    Все більше жінок усвідомлюють, що кожна ділянка їхнього тіла є унікальною та вирізняється особливими потребами. Ми купуємо різні креми для шкіри рук, обличчя та зони навколо очей. Проте ще й досі не кожна розуміє навіщо використовувати гель для інтимної гігієни та продовжує дбати про цю делікатну зону за допомогою звичайного гелю для душу.

  • SMARTlife: Играем и разбираемся в деталях в автоматах Book of Ra DeluxeSMARTlife: Играем и разбираемся в деталях в автоматах Book of Ra Deluxe02:23 19.05.2022

    Игровые автоматы уже почти на 99% перешли в онлайн, если сравнивать предложение на сайтах и в офлайн. Да и возможно ли в наше время собрать в одном помещении все слоты, которые доступны аудитории со смартфонами, ноутбуками, планшетами и обычными персональными компьютерами?

  • Полезно знать: Ультразвуковое исследование. Что должен помнить каждый пациент?!Полезно знать: Ультразвуковое исследование. Что должен помнить каждый пациент?!00:21 19.05.2022

    Ультразвуковое исследование – все слышали о нем, а многие люди имеют за плечами практический опыт исследования с помощью УЗИ сканера. Это очень эффективный метод, позволяющий проанализировать каждого пациента, даже до его рождения.


купить телефон в Одесі, Україна