Samsung працює над датчиком вимірювання рівня глюкози в крові без проколу шкіри

21:52, 23.01.2024

Компанія Samsung працює над створенням сенсора для неінвазивного вимірювання рівня глюкози в крові та безперервного контролю артеріального тиску. Про це розповів віце-президент компанії Хон Пак (Hon Pak), який керує цим проектом. За його словами, створення такого датчика - це один із кроків із впровадження функцій контролю здоров'я в пристрої Samsung, зокрема в каблучку Galaxy Ring. На випуск абсолютно нового носимого пристрою південнокорейська компанія натякнула під час презентації флагманських смартфонів Samsung Galaxy S24. Прем'єра Samsung Galaxy Ring може відбутися до кінця поточного року, але навряд чи каблучка встигне отримати подібний датчик вже у своїй першій версії.

Хон Пак зазначив, що якщо вдасться створити пристрій, який постійно вимірюватиме артеріальний тиск і рівень глюкози в крові, то компанія вступить у зовсім нову гру. На його думку, саме цього всі й намагаються досягти, а Samsung вкладає в проєкт "значні кошти". Пропоновані зараз інструменти для вимірювання рівня глюкози в крові передбачають проколювання шкіри, а контроль артеріального тиску, навіть якщо його робить розумний годинник, а не громіздкий тонометр, виконується не постійно, а лише час від часу. Крім того, пристрої для вимірювання тиску необхідно періодично калібрувати.

Мета Samsung - створення датчика вимірювання рівня цукру в крові, який працює без проколу шкіри, і це дійсно могло б стати проривом, як і сенсор безперервного вимірювання тиску, здатний тривалий час працювати без калібрування. При цьому терміни реалізації цього амбітного проекту поки що не озвучуються. Хон Пак лише згадав, що впровадити неінвазивний датчик рівня цукру в крові в комерційні продукти компанія розраховує протягом п'яти років. Apple, до речі, має намір додати функцію виявлення гіпертонії у свій розумний годинник уже ближче до кінця поточного року. Пристрій не потребуватиме калібрування, але й точними показаннями похвалитися не зможе: годинник просто інформуватиме власника про ймовірне підвищення артеріального тиску і рекомендуватиме скористатися тонометром або звернутися до лікаря.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Аренда выделенного сервераАренда выделенного сервера21:17 23.01.2024

    Выделенный сервер, он же dedicated server, значительно расширяет представление о традиционных облачных продуктах, позволяя максимально использовать потенциал как физического оборудования, так и систем виртуализации.

  • Перші смартфон і кнопковий телефон HMD Global після відмови від бренду NokiaПерші смартфон і кнопковий телефон HMD Global після відмови від бренду Nokia02:00 23.01.2024

    З'явилася інформація про першу партію мобільних пристроїв власного бренду HMD Global для масового ринку - про смартфон TA-1585 і функціональний телефон N159V.

  • Windows 12 не вийде у 2024 роціWindows 12 не вийде у 2024 році01:01 23.01.2024

    Чутки приписували Microsoft випуск у поточному році операційної системи Windows 12: передбачалося, що розробники знову перейшли на цикл випуску нової ОС кожні три роки, і в такому разі поява Windows 12 у 2024 році була логічною.


купить телефон в Одесі, Україна