Типи та види USB роз'ємів

21:43, 17.07.2023

Універсальна послідовна шина (Universal Serial Bus або USB) є стандартом, який широко використовується для підключення пристроїв до інших. USB роз'єми стали необхідною частиною повсякденного життя, дозволяючи зручно та швидко обмінюватися даними між пристроями.

USB роз'єми використовуються для підключення різноманітних пристроїв, включаючи зовнішні жорсткі диски, флеш-накопичувачі, клавіатури, миші, принтери, фотоапарати та багато іншого. З часом з'явилося багато різних типів та версій USB роз'ємів для задоволення різних потреб та стандартам швидкості передачі даних. У USB є три важливі речі. Це форм-фактори, швидкість передачі даних, передача відео та потужність.

Класифікація портів USB

Існують різні типи портів USB, Кожен з яких має унікальний варіант використання та дизайн. На сьогоднішній день можна купити такі кабелі USB:

  • USB-A

USB-A — це прямокутний плоский роз’єм. Ці кабелі мають USB-A на одному кінці та інший тип порту на іншому. USB-A спеціально розроблений для зарядки та передачі даних між пристроями та найчастіше зустрічається у персональних комп’ютерах. Він використовується для підключення клавіатур, мишей, зовнішніх жорстких дисків.

  • USB-B

Ці типи USB-портів широко інтегровані у великі пристрої, які вимагають більшої швидкості передачі даних, такі як принтери чи сканери. Цей роз'єм виглядає як квадрат. Більшість роз’ємів – це кабелі USB-B – USB-A. Однак деякі новіші пристрої тепер використовують менші опції, такі як Mini-USB або Micro-USB.

  • Micro-USB

Раніше ці типи портів USB були основним стандартом для портативних пристроїв. Вони були ідеальними для смартфонів, оскільки здатні передавати дані та заряджати гаджет. Деталі micro-USB досі використовуються деякими виробниками для своїх, оскільки вони дешевші, ніж деталі для USB-C.

  • Mini-USB

Mini-USB схожий на USB-B, але меншого форм фактору. До появи Micro-USB, mini-USB був стандартом для передачі даних із пристроїв або заряджання. Цей тип роз'єму зазвичай використовується для підключення старіших моделей мобільних телефонів, фотоапаратів.

  • USB-C

Ці типи USB-портів поєднують живлення та передачу даних разом із підключенням дисплея. Ці типи портів USB є поточним стандартом. Вони широко інтегровані в найновіші пристрої, такі як футляри для навушників, ноутбуки, смартфони, мікрофони та ігрові контролери. Цей тип є двостороннім, тому можна підключити його будь-якою стороною. Порт має потужність 100 Вт, що робить його ідеальним варіантом для передачі даних і швидкої зарядки.

USB-C пропонують більше функцій і переваг, ніж інші типи портів USB. Завдяки своїй унікальній багатозадачності  вони можуть замінити всі інші кабелі. Що стосується швидкості, то вони можуть передавати 40 гігабіт даних щосекунди (Гбіт/с). Також їх можна використовувати для передачі відео 4K на зовнішні монітори.

Варто зазначити, що USB роз'єми можуть мати різні версії, такі як USB 1.1, USB 2.0, USB 3.0 та USB 3.1. Кожна нова версія надає кращу швидкість передачі даних, забезпечуючи більш ефективну роботу пристроїв.

Завдяки USB технології, підключення пристроїв до комп'ютера стало набагато простіше та зручніше. Щоб вибрати і купити кабель з відповідним USB роз'ємом необхідно визначити тип пристрою, який необхідно підключити. А ще важливо ознайомитись з вимогами до швидкості передачі даних.

EasyTrade - мобільні аксесуари оптом

USB роз'єми мають різноманітну класифікацію, яка є важливою при плануванні оптових закупівель. Але як знайти правильні варіанти, які будуть безсумнівно популярними серед роздрібних покупців? Все це можна зробити, спираючись на допомогу професійних менеджерів EasyTrade.

Інтернет-магазин EasyTrade - це надійний партнер та постачальник кабелів та інших мобільних аксесуарів оптом. Завдяки широкому асортименту, ви зможете знайти потрібні варіанти роз'ємів, які відповідають найвищим стандартам якості. Ми пропонуємо лише високоякісні товари від надійних виробників. 

Один з головних переваг EasyTrade - це зручність оформлення замовлення та доставка товару до будь-якої точки України. Також весь товар постійно в наявності і його легко замовити на сайті. 

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Сонячні колектори для зручного й економного нагріву водиСонячні колектори для зручного й економного нагріву води06:10 17.07.2023

    Останнім часом стає актуальним використання сонячної енергії для забезпечення будинку електрикою. Цей ресурс є відновлювальним, а отже, встановлюючи станцію для його отримання, користувач не шкодить навколишньому середовищу.

  • Обираємо дизельний генератор: потужність, фази, варіанти запускуОбираємо дизельний генератор: потужність, фази, варіанти запуску09:46 15.07.2023

    Генератори на дизельному паливі є оптимальним варіантом автономного електричного забезпечення житлових будинків, промислових і комерційних будівель. Такі пристрої встановлюються й експлуатуються в міру необхідності як аварійне або додаткове джерело струму.

  • Особливості друку на оракаліОсобливості друку на оракалі19:48 12.07.2023

    Гарна реклама – та, яка приводить клієнта. Ідеальна реклама приводить клієнта, вписується у бюджет компанії і має естетичний вигляд. Усім цим критеріям відповідає друк на плівці oracal.