У Євросоюзі змусять усіх виробників смартфонів перейти на єдиний роз'єм для заряджання

17:05, 21.04.2022

Ще 10 років тому у Євросоюзі з'явилася ідея впровадження у телефони єдиного інтерфейсу для зарядних пристроїв. Спочатку вибір рішення та погодження був наданий виробникам, але результату не було.

Тепер Комітет Європарламенту з внутрішнього ринку та захисту прав споживачів підтримав ідею, яка досі витала у повітрі. На цій підставі розроблено законопроект, за який у травні цього року буде проведено голосування.

Наголошується, що зараз смартфони на Android оснащуються роз'ємами USB-C, а iPhone - Lightning. При цьому Єврокомісія прагне впровадження USB-C як єдиного інтерфейсу для смартфонів, а також для планшетів, навушників, електронних книг, ноутбуків малої потужності, клавіатур, включаючи комп'ютерні миші, розумні годинники та електронні іграшки.

Логічно, що Apple розкритикувала ініціативу Єврокомісії, назвавши її стримуючим фактором для інновацій та розвитку. Також у «яблучній» компанії вважають, що подібний закон, який зобов'язує споживачів купувати нові зарядки, призведе до зростання обсягів електронного сміття.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • SMARTtech: Основные преимущества использования стейблкоинов! Покупаем и пополняем USDTSMARTtech: Основные преимущества использования стейблкоинов! Покупаем и пополняем USDT23:15 19.04.2022

    Не нужно скрывать тот факт, что криптовалюта до сих пор остается загадкой для многих пользователей, предпочитающих использовать привычный фиат (доллары, евро, фунты, юани, гривны), среди самих криптомонет уже начинают выделяться различные виды.

  • Практичний спецодяг для спекотного літаПрактичний спецодяг для спекотного літа17:31 19.04.2022

    Продукцію CENTER української компанії ПромЗІЗ традиційно відрізняє педантичне відношення до якості спецодягу. Для керівництва підприємства важливою є гідна репутація. Апріорі, від того чи задоволені споживачі, залежить успішна співпраця, добре ім'я бренду, людське життя та здоров'я робітників.

  • Samsung продовжує надавати клієнтську підтримку в УкраїніSamsung продовжує надавати клієнтську підтримку в Україні18:41 18.04.2022

    Компанія Samsung Electronics працює на ринку України з 1996 року. Протягом цього часу Samsung доклала всіх зусиль, щоб забезпечувати українських користувачів передовими технологіями та надавати їм всю необхідну підтримку – від консультацій під час придбання до гарантійного та постгарантійного обслуговування техніки.


купить телефон в Одесі, Україна