Великобританія поки не заборонятиме лутбокси, але закликала ігрові компанії захистити вразливих людей

18:19, 19.07.2022

Уряд Великобританії заявив, що ігрова індустрія повинна приділяти більше уваги захисту вразливих гравців. Він «без вагань» розгляне закон про заборону лутбоксів, якщо компанії не вживуть достатніх заходів для забезпечення безпеки користувачів. Але поки що лутбокси забороняти не буде.

У 2020 році Міністерство цифрових технологій, культури, засобів масової інформації та спорту Великобританії оголосило про розслідування щодо лутбоксів і виявило, що гравці, які купують лутбокси, частіше стикаються зі шкодою, пов'язаною з «азартними іграми, психічним здоров'ям, фінансами та проблемами, іграми». Було виявлено, що ризик також може бути вищим для дітей та молодих людей.

Сьогодні уряд Великобританії закликав зробити покупку лутбоксів недоступною для дітей та молоді, якщо вони не схвалені батьком чи опікуном. Департамент цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту заявив, що планує сформувати робочу групу, що складається з ігрових компаній, платформ та регулюючих органів, для розробки так званих «галузевих заходів щодо захисту гравців та зниження ризику заподіяння шкоди». Це включає функцію батьківського контролю, яка вже підтримується Microsoft, Sony Interactive Entertainment і Nintendo. Захист має підтримувати «меншість гравців, які витрачають непропорційно великі суми грошей на лутбокси» і які можуть наражатися на більший ризик заподіяння шкоди, йдеться в заяві уряду.

Однак жодних офіційних дій щодо посилення обмежень щодо цифрових покупок вжито не було.

Нагадаємо, що лутбокси вже заборонені в Бельгії, а в Голландії нещодавно розпочали реалізацію планів із заборони випадкових внутрішньоігрових покупок.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна