Вибір ноутбука для ігор: на що звернути увагу?

00:02, 21.10.2022

Вибір техніки завжди дуже важливий, особливо якщо справа стосується не дешевих пристосувань – ігрових ноутбуків, що комплектуються топовим залізом, сучасними екранами з високою частотою оновлення, зручною клавіатурою, потужною акустикою, а також красивим і яскравим RGB підсвічуванням.

Ігрові ноутбуки

В основному люди купують саме ігрові ноутбуки, а не ноути для роботи, тому що в ігрових моделей зазвичай вбудовано більше пам'яті, окрема відеокарта, багатоядерні процесори і, відповідно, більше можливостей. Модель Acer Nitro 5 і Predator Helios – яскравий ноутбук асер із порівняно доступного цінового сегмента, якщо говорити про початкові комплектації, який підтверджує все вище сказане. У нього багато комплектацій, рекомендуємо звертати увагу на ті, що комплектуються чіпами AMD Ryzen 7 і відеоадаптерами GeForce RTX 3080 і вище.

Як вибрати ігровий ноут?

Насамперед потрібно:

  • Звертати увагу на марку та модельну лінійку ноутбука.
  • Вибравши марку, потрібно зайти на сайт продавця та почитати відгуки від покупців, при виборі це вам також може допомогти.
  • Безперечно, що для ігрового ноутбука важлива хороша відеокарта, саме вона покращує якість гри і відповідає за деталізацію.
  • Люди, природньо, звертають увагу на зовнішній вигляд, порівняно із звичайним ноутбуком він більший, іноді й важчий, і в нього може бути яскравіший дизайн.
  • В ігрових ноутбуках клавіатура зазвичай оснащена світлодіодним підсвічуванням, яке і привертає увагу більшість покупців, і спрощує роботу в темряві.
  • В якості екрана важливо розглядати матрицю, вони бувають декількох типів: IPS або TN. У ігрових ноутбуках найбільше зустрічаються матриці саме IPS, оскільки ця матриця набагато яскравіша. Цифра частоти дисплея також є дуже важливим показником. 120 або 144 Гц - ось актуальні на сьогодні вершини.
  • Ще однією важливою деталлю в ноуті є процесор – потрібно брати із 8 ядрами і не менше.
  • Важливу роль ігрових комплектаціях грає оперативна пам'ять, оскільки сучасні ігри вимагають чимало пам'яті. Орієнтуємося мінімум на 16 ГБ, а ідеально – 64 ГБ.

Але не єдиними компонентами. Один із важливих параметрів у ігрових ноутбуках, це охолодження системи обчислень. Не варто боятися зайвого шуму в ігрових платформах, тому що чим сильніша система охолодження, тим голосніше сам звук, але якщо система охолодження буде недостатньо сильна, то ноутбук від перегріву глючитиме або взагалі не буде вмикатись поки сам не охолоне. Приємним бонусом, на думку редакції порталу Smartphone.ua, може стати вбудована додаткова акустична система.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини