Які бувають фотоапарати? Розбираємось і обираємо актуальну модель

22:37, 07.02.2023

В цій статті розглядатимуться фотоапарати, з їх основними перевагами та недоліками, розраховані на новачків. Але це не означає, що початківці не повинні проходити повз сучасні дорогі пристрої.

Дзеркальні фотоапарати

Це просунуті пристрої, що несуть у собі багато нового функціоналу. Переваги дзеркалок:

  • велика матриця та знімний об'єктив - те, що ставить фотографії на рівень професійних;
  • дзеркало;
  • оптичний видошукач.

Можливі недоліки:

  • вони дорогі, часто дуже дорогі; звичайно, якщо Ви не знаєте сором'язливості в грошах, то можете себе побалувати, але ... якщо Ви новачок, навіщо обтяжувати себе іграшкою, в якій Ви мало що розумієте?
  • досить великі розміри; такий фотоапарат у кишеню вже не покладеш, але сумочка на шиї вирішить цю проблему.

Якщо рішення про покупку дзеркального фотоапарата все ж таки дозріло, то Вам слід приділити пильну увагу характеристикам: швидкість зйомки, матриця, особливості об'єктива та багато іншого. На ринку "дзеркалок" виділяються досить відомі виробники: фотоапарати Sony, Canon, Nikon, Panasonic. Але не варто прив'язуватися до якогось одного бренду, нібито «найкращого». Кращого бренду немає. Є найкращі фотоапарати у кожному із брендів. А найкраща фотокамера для Вас зараз, це камера, що підтримує баланс між доступною ціною та зрозумілими характеристиками.

Гібридні фотоапарати

Це якийсь проміжний варіант, що містить щось від компактного, щось від дзеркального фотоапаратів. Наприклад, Sony Alpha A1. Техніка, більш дружня до потреб недосвідченого фотолюбителя. Переваги:

  • вдале співвідношення ціна/якість;
  • функціонал, з яким розбереться навіть новачок;
  • габарити спів розмірні до кишенькового варіанту, але при цьому якість знімків зовсім не скочується на рівень компактного «цифровика».

Недолік один - відсутнє дзеркало.

Напівпрофесійні

Це вже важливий і впевнений крок від перших фотопроб, до майбутніх вершин майстерності. З того, що можна віднести до недоліків лише одне – вартість. Переваги:

  • фотографіями цих апаратів вже можна милуватися не лише самостійно, але і відправляти їх на конкурси;
  • є функція Live View;
  • мають повнокадрову матрицю (як приклад - Sony Alpha A7R III).

Компактні фотоапарати

Вибір, що найбільше підходить тим, хто тільки починає фотографувати, і поки що не розуміє якісної різниці цінових категорій. Переваги компактних камер:

  • малі габарити, зручність утримання, транспортабельність, кишеньковий варіант;
  • цілком доступні в ціні.

Помітні недоліки:

  • оптика, що спричиняє слабку якість знімків;
  • маленький розмір матриці, але фотографу-початківцю це поки що байдуже.

Тож на якому ж фотоапараті зупинити свій вибір – «дзеркалка» чи «мильниця»? Насамперед враховуйте свій досвід та цілі: сімейні фотки на природі або щось масштабніше. Зрозумійте, що просто хороші фотознімки можна отримувати від обох видів камер. Тільки у випадку з «мильницями» Вам доведеться підбирати відповідні для них умови для зйомки. Вони пробачать вам відсутність досвіду і майже все зроблять за вас самі. І якщо ви купите професійну камеру, щоб просто натискати на ній кнопки, приготуйтеся до розчарування. Адже їй треба вміти користуватися.

Якщо ж у Вас серйозні наміри у мистецтві фотографії, то дзеркальний фотоапарат стимулюватиме прагнення професіоналізму. З ним є чого прагнути. І одного разу, розкривши його потенціал, Ви зрозумієте, чому варто було купувати саме цей фотоапарат.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Обмін лампочок у містах та селищах України. Масштабуємо послугу через ДіюОбмін лампочок у містах та селищах України. Масштабуємо послугу через Дію21:17 07.02.2023

    Раніше програма була доступна лише в обласних центрах, а також в Кривому Розі, Краматорську та Покровську. Тепер обміняти лампочки можна у містах та селищах міського типу по всій країні.

  • Чому не заряджається телефон — причини і що робити?Чому не заряджається телефон — причини і що робити?07:50 07.02.2023

    Сьогодні потрібно цінувати кожен момент, коли ви можете зарядити свій смартфон. Але що робити, якщо світло є, здається, кабель для смартфона справний, але зарядка все ще не йде? Таке може статися з абсолютно будь-яким пристроєм: і новеньким iPhone 14 Pro Max, і стильним Samsung, і зі стареньким телефоном на кнопках.

  • Тюнінг авто: ТОП-5 бажань автомобілістаТюнінг авто: ТОП-5 бажань автомобіліста20:11 05.02.2023

    Мабуть, кожен автовласник мріє про те, щоб модернізувати машину та виділитися на монотонній сірій дорозі. Здійснити бажання досить просто. Достатньо врахувати сучасні тенденції автомобільного тюнінгу та реалізувати їх на практиці.