Огляд A4Tech B810RC Bloody: клавіатура мрії та «Вибір Редакції»

15:21, 25.06.2022

Нещодавно у мене на огляді була миша Bloody W90 Max і зараз в магазинах доступне її нове забарвлення - біло-чорне. Це мої улюблені кольори і тому аксесуар уже в мене. Залишати мишку без клавіатури, що підходить за стилем, вважаю неправильним, тому вже став власником клавіатури A4Tech B810RC Bloody. Чому вибрав цей аксесуар, чим він цікавий та корисний, а також за що пристрій отримав нагороду “Вибір редакції”, розповідаю в огляді.


Комплектація

Зовнішнє пакування клавіатури A4Tech B810RC Bloody виконане за класикою. Яскрава коробка у чорно-червоних кольорах, зображення пристрою та перелік ключових можливостей у графічному та текстовому вигляді.


Комплект доповнений інструментом для зняття кейкапів та 8 помаранчевими пластиковими клавішами, а також інструкцією користувача.

Дизайн та Корпус

Якщо відкласти в бік білу накладну панель на клавіатуру Bloody B810RC, отримуємо стильний і суворий ігровий аксесуар. Верхня панель не однотонна, з нею пристрій стильно виглядатиме майже у всіх сучасних стилях оформлення робочого столу. Увімкнувши RGB підсвічування, гаджет стає на 100% ігровим.


Ще більше розважальних елементів корпус вносить біла верхня панель, яка кріпиться на магнітах. З нею B810RC стає ідеальним партнером для мишки Bloody W90 Max. Багато білого, трохи чорного, а у темряві ще й симбіоз підсвічування. Але слід визнати, що і вдень світіння на максимальній яскравості добре видно. На цих компонентах виробник не заощаджував.

Габарити клавіатури: 449 х 150 х 37 мм.


Для довідки, якщо не хочете білий стиль, виробник пропонує варіант B810RC у яскравому жовтому кольорі Punk Yellow.

З кольоровою панеллю клавіатура кардинально змінює свою зовнішність. Це круте рішення! Іноді панельку потрібно буде знімати, хоча б для чищення.


Компонування клавіатури класичне. Зліва основні клавіші, праворуч цифровий блок. Клавіші виступають над основою.

Стійкість пристрою на столі забезпечують чотири прогумовані ніжки. Для того, щоб підняти корпус, потрібно скористатися додатковою парою пластикових ніжок.

Як захисну функцію відзначу продуманість конструкції, яка відводить вологу по окремих каналах у разі попадання на поверхню рідини.

USB кабель підключається із тильного торця. Провід довжиною 1.8 м йде з текстильним обплетенням, а на його кінці посилений червоний роз'єм.


Щодо збірки до клавіатури претензій немає. Якість складання відмінна, зайві щілини між панелями відсутні, жодних скрипів та залипань клавіш не помітив.


Клавіші та Перемикачі

A4Tech B810RC Bloody – ігрова клавіатура, а значить і перемикачі у неї відповідні. А саме сині перемикачі з технологією Light Strike, які вже зустрічалися мені у червоному виконанні у клавіатурі B865 Bloody.

Апаратна складова клавіатури здатна обробити та зареєструвати всі натискання, навіть якщо утримуються всі клавіші одночасно.


Перемикачі оптичні і ось їх плюси для шанувальників швидкості та відчуттів:

  • Швидкий відгук 0,2 мс
  • Хід спрацьовування 3мм (на 25% швидше, ніж у механічних перемикачів)
  • Частота опитування: 1000 Гц/мс
  • Строк служби понад 100 млн. натискань
  • Наявність тактильного відгуку
  • Очікуваний не дуже тихий звуковий відгук, який завдяки технології “Long-lasting” не повинен зникнути з часом


Мені сподобалося, що натискання на всі клавіші тактильно приємне і є чітке розуміння, коли натиснув, а коли ні. Звук не дратує і до нього швидко звикаєш.

RGB підсвічування

У Bloody B810RC підсвічування красиво виглядає і без білої панелі, і з нею. Кожна клавіша отримала своє повноцінне RGB підсвічування.

Базово, без встановлення фірмового софту, клавіатура отримала шість режимів підсвічування. Щоб змінити тип підсвічування, натисніть "Fn" + "F12".

Додаткові варіанти та ефекти налаштовуються через KeyDominator2. Це ще 10 варіантів, що призначаються на цифрові кнопки основного блоку та викликаються поєднанням клавіш Fn+від 0 до 9.


Ефекти підсвічування налаштовуються залежно від режиму та змінюються натисканням клавіш Fn+стрілка вправо/стрілка вліво.

Зручно, що користувач може вибрати свій колір кожної з кнопок. Регулювання яскравості також є. Для цього використовуємо комбінацію Fn+стрілка вниз/стрілка вгору.

KeyDominator2

Увесь список функцій, які доступні через фірмовий софт, можна побачити на скріншотах нижче. Серед них:

  • створення макросів
  • перепризначення клавіш
  • налаштування сцен підсвічування (можна ділитися своїми профілями підсвічування з друзями).



Висновки

A4Tech B810RC Bloody – майже ідеальна ігрова механічна клавіатура. Чому майже? Так тому що всім не догодити і навіть за кольором білої накладки можна сильно сперечатися. Є в асортименті виробника ще жовта, а ось помаранчевої або зеленої немає.

Якщо вирішили поринути у світ механічних клавіатур, то з Bloody B810RC це вийде на 100%. Це повноформатний пристрій з оптичними перемикачами та повноцінним RGB підсвічуванням під кожною клавішею.

За реальну присутність “ігрового духу” та можливість самостійної зміни дизайну із чорного на білий, B810RC отримує від мене нагороду “Вибір редакції”. Можу радити цю клавіатуру, впевнений, що вона вам сподобається не лише зовні, а й своїм цінником – не більше 2199 грн.

Переваги:

  • Збірка корпусу та матеріали
  • Хороші ігрові перемикачі
  • Різні варіанти підсвічування + RGB під кожну клавішу
  • З`ємна біла накладка на корпус

Недоліки:

  • Не виявлено

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується,
– 2199 грн
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна