ДБЖ для твердопаливного котла, як правильно розрахувати потужність

23:59, 11.09.2017

Твердопаливні котли розподіляються на два типи - чавунні твердопаливні котли та сталеві твердопаливні котли. Зрозуміло, що відмінності по-перше полягають у матеріалах, з яких виготовляють твердопаливні котли, та параметрів їх експлуатації. Але всі функції твердопаливного котла можуть піддаватися небезпеці під час коливань та перепадів у електромережі, адже якщо відключення електроенергії станеться, це згубно вплине на роботу опалювальної системи з використанням твердопаливного котла. Починаючи з падіння продуктивності і закінчуючи виходом з ладу опалювальної системи будинку, що в зимові і холодні періоди року вельми не до речі.

Результат пошуку зображень за запитом "дбж для котла"

Виходом з подібної ситуації буде забезпечення твердопаливного котла джерелом безперебійного живлення, яке в разі відключення електроенергії забере все навантаження на себе, а тим самим забезпечить правильну роботу твердопаливного котла. Оптимальним варіантом у цьому випадку буде установка системи резервного живлення, що складається з ДБЖ і акумуляторної батареї.

Для результативного вибору ДБЖ для твердопаливного котла потрібно визначитись з деякими параметрами. По-перше це необхідна електрична потужність пристрою, яка буде складатись із сумарної потужності всіх електричних складових опалювальної системи. Не зайвим буде додати 20-30%, тоді в підсумку отримаємо необхідну мінімальну потужність джерела безперебійного живлення. Далі необхідно щоб чиста синусоїда ДБЖ на виході складала 220В, 50Гц, адже це важливо для правильної та стабільної роботи автоматики твердопаливного котла і циркуляційних насосів.

Наступним кроком буде вибір акумуляторної батареї для ДБЖ, а для цього необхідно визначитись з тривалістю резервної роботи твердопаливного котла, яка коливається від 30 хвилин, або від 4 годин та вище, для забезпечення повноцінного функціонування котла в разі вимкнення світла. Далі за формулою визначається необхідна ємність акумуляторної батареї.

Ємність акумулятора [а / ч] = (електричне навантаження [Вт] ? тривалість безперебійної роботи [час]) / (напруга акумулятора [В] ? ккд бесперебійника)

Після розрахунку на підсумок також додається 20-30%, так як, показує практика ємність батареї з часом починає падати.

Після проведення всіх цих розрахунків отримуємо два ключових параметри, на базі яких робиться вибір ДБЖ - потужність самого ДБЖ та ємність акумуляторної батареї. Спеціалісти радять брати джерело безперебійного живлення і акумуляторну батарею з ємністю на порядок вище, ніж вийшло по розрахунках.

Оптимальним вибором для твердопаливного котла буде резервний тип джерела безперебійного живлення (OFF-LINE), для якого характерні висока надійність і простота, крім того в таких ДБЖ цілком доступна вартість. У разі зникнення світла ДБЖ OFF-LINE автоматично переходять на роботу від акумулятора, а при появі світла автоматично перейдуть на роботу від мережі, при цьому буде відбуватися заряд батареї.


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Холодильники SamsungХолодильники Samsung23:05 11.09.2017

    Компания «Samsung» - это один из самых крупнейших и известных по всему миру производителей бытовой техники самого высокого качества. В продукцию бренда входят современные и технологичные модели холодильников Samsung, которые с каждым годом только набирают популярность у покупателей.

  • Сравнение быстродействия Samsung Galaxy Note 8 против One Plus 5Сравнение быстродействия Samsung Galaxy Note 8 против One Plus 500:29 11.09.2017

    Очень многие пользователи хотят сравнить между собой смартфон One Plus 5, который стал самым проворным гаджетом по версии AnTuTu, с Galaxy Note 8, который был анонсирован в конце августа 2017 г на выставке IFA.

  • SMARTlife: Умные часы для детей Smart Baby WatchSMARTlife: Умные часы для детей Smart Baby Watch23:32 10.09.2017

    Безопасность ребенка – превыше всего! С этим утверждением, без сомнения, согласится каждый родитель. Ведь для кого, как не для нас, взрослых, так важна безопасность наших маленьких непосед.


купить телефон в Одесі, Україна