Флагмани Samsung Galaxy S23 в більшості будуть використовувати процесор Snapdragon 8 Gen 2

18:45, 03.11.2022

У своїх майбутніх флагманських смартфонах Galaxy S23 компанія Samsung має намір використовувати переважно однокристальні платформи Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. За даними джерел видання The Elec, мобільні платформи Samsung Exynos, ймовірно, тепер застосовуватимуться в основному в смартфонах середнього рівня.

За наявними даними, компанія спробувала збільшити ринкову частку платформи Exynos за рахунок 5-нм та 4-нм варіантів, але чіпсети, що випускаються відповідно до 4-нм техпроцесу, відрізняються високим відсотком браку, що не відповідає існуючим виробничим стандартам, причому для моделей характерні перегрів та відносно низька продуктивність.

Відповідальний за розробку чіпів підрозділ Samsung System LSI планує випускати флагманський Exynos нового покоління, ймовірно Exynos 2300, з використанням 5-нм техпроцесу саме через подібні проблеми. З іншого боку, Snapdragon 8 Gen 2 випускається відповідно до 4-нм техпроцесу TSMC, платформа в цілому відрізняється кращими характеристиками, ніж 5-нм Exynos 2300. З цієї причини мобільному підрозділу Samsung MX довелося вибрати Snapdragon 8 Gen 2 як основний варіант для Galaxy S23. Відомо, що в Galaxy S22 застосовувалися однокристальні системи Exynos, але через проблеми зі службою Gaming Optimization Service (GOS), коли Samsung спеціально обмежувала продуктивність процесорів, щоб уникнути перегріву та інших проблем, довелося відмовитися від власних рішень.

Інші джерела повідомляють про те, що Samsung приділяла мало уваги 4-нм техпроцесу, оскільки він був лише мыстком між 5-нм і 3-нм, але попит на нього виявився вищим, ніж очікувалося. У вересні компанія визнала, що за темпами виробництва та відсотком браку  5-нм та 4-ні чіпсетів відстає від конкурента TSMC.

Samsung System LSI реорганізувала частину своєї команди підвищення продуктивності робіт. Крім того, мобільний бізнес Samsung MX має намір щільніше співпрацювати при розробці чіпсетів для своїх смартфонів з підрозділом Samsung System LSI.

Піддалася перегляду та діяльність Samsung Foundry, що займається контрактним виробництвом чипів. Підрозділ потрапив у сферу уваги топ-менеджменту Samsung раніше цього року, вперше з 2017 року зазнала детальної оцінки ефективність бізнес-процесів у цьому підрозділі.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна