Xiaomi показала концепт-версію 12S Ultra із підтримкою знімних об'єктивів від камер Leica

22:27, 02.11.2022

Xiaomi показала концептуальну версію смартфона Xiaomi 12S Ultra, яка підтримує використання камерою знімного об'єктиву від Leica. Флагман, що вийшов раніше цього року, вже привернув увагу користувачів наявністю 1-дюймового сенсора основної камери — він набагато більший, ніж зазвичай використовується в смартфонах і більше схожий на датчики зображення, що застосовуються у фотоапаратах.

Новий концепт отримав згаданий сенсор великого розміру та кріплення для об'єктиву Leica M-серії. Раніше китайський техногігант вже співпрацював з Leica при розробці системи камер, що використовуються у 12S Ultra. Найімовірніше, йшлося про розробку оптики смартфона.

Однак у показаному концепті йдеться про перетворення смартфона на «професійний інструмент для зйомки», що забезпечує «справжню глибину різкості» замість формування її програмними засобами смартфона.

В останні роки виробники смартфонів багато чого досягли у сфері зйомки завдяки обчислювальним можливостям процесорів, що дозволяє компенсувати порівняно скромні характеристики сенсорів та оптики смартфонів. Тепер у розробників з'явиться можливість оцінити, що може дати комбінація смартфона з об'єктивом, що застосовується у беззеркалках. Щось подібне вже намагалися створити Motorola на базі оптики Hasselblad в аксесуарі MotoMod для смартфона Moto Z.

Xiaomi заявляють, що концепт використовує інструментарій AI Image Solution для обробки фотографій і дозволяє робити 10-бітові RAW-знімки. Знімні об'єктиви комбінуються з програмами камери з різними програмними функціями. На жаль, Xiaomi поки що не має планів реального початку продажів пристрою — далеко не всі концепт-розробки зрештою бачать ринок взагалі.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна